Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 9. 2008,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2008, 14.18

8 let

Hoag: Učil se bom slovenščino, sanjal o F4

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pričakovanja Odbojkarskega kluba ACH Volley pred novo sezono so visoka. Uresničiti jih bo skušal priznani kanadski trener Glenn Hoag, ki je prišel v Slovenijo tudi zaradi družinskih vezi.

"Trije razlogi so botrovali, da sem prišel v Slovenijo. Prvi je zagotovo ta, da igra ACH Volley v ligi prvakov. Kot drugi razlog je odlična organizacija kluba in vsa podpora, ki me spremlja ob vsakem koraku. Tretji pa je družinske narave. Ženina stran prihaja iz Slovenije, zato sem si rekel, da bi bilo dobro, da bi moji otroci spoznali deželo svojih prednikov," je na samem uvodu povedal prijazni Glenn Hoag.

Hoag sanja celo o F4

Kanadski strateg ima v svoji vitrini že priznanje za osvojeno ligo prvakov z moštvom Paris Volley. Zaveda se, da bo do takšnega podviga težko prišel z ACH Volleyem, vendar si želi, da bi izboljšal lansko uvrstitev, ko so blejski odbojkarji v skupini D lige prvakov za las zgrešili vlak, ki je peljal med najboljših dvanajst ekip. Sanja celo o zaključnem turnirju najboljše četverice: "Povsem normalno je, da imam visoke cilje. Klub si je za cilj zadal uvrstitev med najboljših šest, kar mislim, da je dobro zastavljen cilj. Rad bi se uvrstil celo na zaključni turnir najboljše četverice, na katerem sem bil že dvakrat. Mogoče je to težko dosegljivo, vendar nas bodo ravno takšne želje gnale po dobrem treningu in igri. Liga prvakov je najboljše klubsko tekmovanje na svetu, vse tekme so izenačene in zato prav vse ekipe čaka težko delo. Moštvo imam dobro. Moja naloga je, da sestavim vse delčke skupaj in naredim homogeno ekipo, ki bo dihala kot eno. Če nam to uspe, se lahko nadejamo dobrih rezultatov," pravi izkušeni trener.

Letos bodo Gorenjci igrali v skupini E skupaj z Dunajčani, francoskim Beauvaisom ter Trentinom. Prav s slednjim pa bodo odigrali tudi prvo tekmo, in sicer 4. novembra, ko bodo gostovali v Italiji.

Naslednji korak učenje Slovenščine

Hoag pa ne bo imel cilje le na športnem področju, temveč tudi v osebnem življenju. Rad bi se naučil slovenskega jezika, kar se zaveda, da ne bo lahka naloga: "Moj naslednji korak je, da se naučim slovenski jezik. Pred odhodom v Slovenijo sem vprašal doma, če se lahko naučim tega jezika. Obiskal bom privatno šolo. Ženi sem rekel, da bom bolje obvladal slovenščino kot ona, kar bo težko. Ko sem jo spoznal, je govorila njen jezik, sedaj je nekoliko izven prakse. Čeprav ima veliko boljše izhodišče kot jaz, bom poizkusil presenetiti," je v šali zaključil pogovor za Sportal Glenn Hoag.

Ne spreglejte