Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
9.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 9.43

8 let

Flajs: Skrivalnic ni, smo pripravljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Poljskem je vendarle vse nared za sklepni del odbojkarske lige prvakov. Slovenski predstavnik ACH Volley bo v drugi tekmi dneva igral proti Trentinu.

Belchatow in moskovski Dinamo bosta s prvo polfinalno tekmo dvignila zastor zaključnega turnirja lige prvakov. Ob 19.45 uri pa bo svoj premierni nastop doživel tudi ACH Volley, ki se bo zoperstavil italijanskemu Trentinu. V moštvu oranžnih ni posebnosti, vsi igralci so pripravljeni na obračun, nekaj zdravstvenih težav pa ima zanimivo le trener Glenn Hoag, ki se ubada z virozo. Odbojkarji ACH Volleyja bodo pred tekmo v dvorani Atlas Arena opravili še enourni trening.

Blejska prednost je svežina

Branilci naslova imajo za sabo naporen teden, saj so še v sredo igrali polfinale državnega prvenstva proti Macerati, medtem ko je teden v vrstah slovenskih prvakov minil bolj mirno. Vtise pred srečanjem je Andrej Flajs. "Za nami je nekako lažji teden kakor za Italijani, saj so šele v sredo zvečer končali polfinalne dvoboje, v petek pa prileteli s čarterjem v Lodz. Mi smo z državnim prvenstvom opravili že prej, tako da smo imeli nekaj več počitka in časa za pripravo na polfinalno tekmo. Mislim pa, da je Trentino vseeno dovolj kakovostna ekipa, da tudi če je nekoliko manj spočita, lahko prikaže igro, ki jo krasi že drugo leto," je o tekmecu dejal kapetan.

Igralci ACH Volleya so vzeli skalp že dvema odličnima italijanskima ekipama, tako Modeni kot Macerati. "Naše strokovno vodstvo se vedno dobro pripravi sploh na pomembne tekme in kljub temu da gre praktično za zaključek sezone, smo taktično dobro pripravljeni na njih. Kakorkoli, ekipi sta o nasprotnikih dovolj informirani, tako da nekih skrivalnic tukaj ni."

Odvisno predvsem od Trentina

Nedvomno je Trentino velik favorit za zmago, kar vseskozi dokazuje s predstavami tako v ligi prvakov kot tudi v državnem prvenstvu in pokalu, kljub temu pa se igralci ACH Volleyja ne predajajo in bodo poizkušali vse, da presenetijo velike favorite za končno naslov.

"Vse je odvisno, koliko nam bo Trentino dopustil igrati. Če bodo igrali tako kot v državnem prvenstvu, potem mislim, da tudi naša najboljša igra ne bo dovolj. Seveda bomo poizkušali izkoristiti njihove morebitne napake. Je pa res, da imamo tudi mi svoje prednosti, oni imajo svoje, če bo naša igra dovolj za dober rezultat, pa bomo videli," je še pred tekmo sezone zaključil Flajs.

Ne spreglejte