Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
22.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 22.09

8 let

Do zmage brez težav v eni uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 18. kroga srednjeevropske lige premagali Varaždin s 3:0 (21, 16, 21).

Pred letos najmanjšim številom gledalcev sta se v zadnjem krogu rednega dela srednjeevropske lige pomerila slovenski prvak ACH Volley ter hrvaško moštvo Varaždin. Domači so po pričakovanjih brez težav v eni uri premagali gostujoče moštvo in tako z zmago potrdili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Gostitelji so tekmo začeli v visokem ritmu in z nekaj odličnimi ter natančnimi servisi povedli s 5:1, v nadaljevanju pa je semafor kazal že 10:5. Nekaj napak v igri domačih je pripomoglo gostom k znižanju izida na 10:11, a so jim do drugega tehničnega odmora Slovenci pobegnili za tri točke (16:13). Pri rezultatu 21:15 za domače je trener gostov Barić zahteval prve pol minute odmora, pri 23:19 pa še drugega, toda preobrata njegovi varovanci kljub temu niso zmogli in niz je s 25:21 pripadel Blejcem.

Pajenk je tudi drugi niz odprl z nekaj učinkovitimi servisi za ACH Volley in vodstvo domačinov s 4:0 je že v uvodu niza prisililo trenerja Varaždina Barića k pol minutnemu odmoru. Tudi nadaljevanje je potekalo po enakem scenariju, igralci ACH Volleya so odlično servirali, kar je gostujočim sprejemalcem povzročalo ogromno preglavic, posledično pa so le na trenutke prišli do izdelanih akcij. Pri rezultatu 22:14 trener Varaždina Barić še drugič zahteval odmor, a je bila tokrat prednost domačih previsoka in gostje so tokrat ob koncu niza zbrali zgolj 16 točk.

Nekaj bolj izenačena igra je potekala v začetku tretjega niza, ekipi sta na prvi tehnični odmor odšli pri rezultatu 8:7 za ACH Volley, pri drugem pa so imeli domači dve točki prednosti (16:14). Varaždinski strateg Barić je pri vodstvu ACH Volleya z 21:17 še enkrat poskušal spremeniti potek srečanja v korist svoje ekipe, toda to mu ni uspelo, v končnici so bili spet boljši slovenski prvaki, ki so tako prišli do nove zmage.

Igralci ACH Volleya so tako po rednem delu srednjeevropske lige s šestnajstimi zmagami in dvema porazoma zasedli prvo mesto, konec naslednjega tedna pa bodo na finalnem turnirju v Innsbrucku v konkurenci s Posojilnico Dob, aon hotVolleysom in domačim Hypo Tirolom branili lansko osvojeno lovoriko. Polfinalni boji so na sporedu v četrtek, 28. februarja, finale pa v petek, 29. februarja.

Ne spreglejte