Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 17.38

8 let

Dinamo v Ljubljani brez Černica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarje ACH Volleya čaka v sredo (20.15 uri) v dvorani Tivoli težka tekma 5. kroga lige prvakov proti moskovskemu Dinamu, enemu najboljših evropskih moštev, ki velja za favorita lige.

Tekma bo mnogo bolj pomembna za Blejce, ki se še borijo za drugo mesto v skupini, medtem ko so si Rusi prvo praktično že zagotovili. Slovenski prvaki bi se z zmago močno približali napredovanju med najboljših 12 moštev, v primeru poraza pa bodo imeli še en popravni izpit, in sicer naslednjo sredo na gostovanju proti belgijskemu Noliku.

Moskovčani, ki so v Ljubljano dopotovali s klubskim letalom, v razprodanem Tivoliju ne bodo nastopili v popolni postavi. Doma je ostal bloker Aleksej Ostapenko, zamejski Slovenec in italijanski reprezentant Matej Černic pa je sicer potoval s soigralci, a je nato zaradi poškodbe kolena (poškodoval se je na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Izmirju) podaljšal pot domov.

Položaj je boljši

"Rusi imajo 18 enakovrednih odbojkarjev, tako da se jim odsotnost dveh sicer zelo kakovostnih igralcev ne bo poznala. Ostapenka bo zamenjal Samojlenko, na mestu sprejemalca pa imajo za Černica odlične zamenjave. Rusi so profesionalci iz enega najbogatejših klubov, igrajo za denar in jasno je, da bodo garali na vso moč, ne glede na to, da so si že zagotovili napredovanje," je menil trener Blejcev Dragutin Baltić, ki je bil na novinarski konferenci po informaciji, da ne bo igral Černic, kar nekoliko skeptičen, a ga je trener gostov Daniele Bagnoli (na konferenco je zamudil z izgovorom, da ni našel dvorane) verjetno na koncu vendarle prepričal z besedami: "Matej že nekaj časa ne more niti trenirati."

Sicer pa tudi Baltić, ki napoveduje boj do zadnjega atoma moči in upa na presenečenje, še ne ve, ali bo lahko računal na vse svoje igralce. Rok Satler je poškodovan, po poškodbi pa še ni povsem okreval kapetan Mitja Pleško. "Kljub vsemu je položaj boljši, kot pred mesecem dni. Pleško je zacelil poškodbo in upam, da nam bo lahko pomagal, kar velja tudi za Satlerja," je dejal trener Blejcev, medtem ko je njihov kapetan, ki je počival več kot 50 dni, bolj previden. "Čeprav se dobro počutim, posledice poškodbe še niso povsem odpravljene. Odbojkarsko sem nazadoval, a če me trener potrebuje, bom poskušal pomagati," v svoje trenutne zmožnosti ni povsem prepričan Mitja Pleško.

Tekma ni toliko pomembna

Rusi, večinoma reprezentanti svoje države, so v slovensko prestolnico prišli neobremenjeni. "Za nas ta tekma ni toliko pomembna, vzeli jo bomo predvsem kot trening za rusko prvenstvo. Odsotnost dveh pomembnih igralcev se bo gotovo poznala," kar nekoliko pesimistično razmišlja Bagnoli, ki sicer zelo spoštuje nasprotnika. "Z lansko zmago v pokalu Top Teams so opozorili nase, Evropa jih je spoznala. Gre za zelo dobro ekipo, ki je odlično organizirana in uigrana. Njihov trener opravlja odlično delo. So predvsem moštvo, imajo pa tudi nekaj odličnih posameznikov. Predvsem sem navdušen nad Tinetom Urnautom, ki je kljub svoji mladosti odličen napadalec," Bagnoli ni skoparil s pohvalami na račun Slovencev.

Izjave trenerja Dinama so kar nekoliko zavajajoče. Kot da bi izkušeni "maček" hotel, da se nasprotnik pred obračunom preveč sprosti. A Baltić napoveduje, da se to ne bo zgodilo. Bagnoli skupaj z izvršnim direktorjem, nekdanjim reprezentantom Ruslanom Olikhverjem, ni hotel izdati, kako velik je klubski proračun, dejal je le, da nekateri klubi v Rusiji vlagajo še več.

Ne spreglejte