Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2008,
19.29

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 8. 11. 2008, 19.29

8 let, 2 meseca

Dimic spet na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadec Alen Dimic je po zmagi na drogu na prejšnji tekmi svetovnega pokala v Glasgowu tudi v Ostravi stal na stopničkah.

Uspeha pa ni ponovil na drogu, temveč na paradnem orodju Mitje Petkovška bradlji, kjer je z oceno 15,15 točke osvojil srebrno kolajno. Aljaž Pegan je na drogu naredil veliko napako in končal kot osmi (14,525).

Dimic je danes nastopil tudi v finalu preskoka, kjer je bil z oceno 15,412 točke na koncu peti. Med telovadkami sta danes nastopili Adela Šajn, ki je bila na gredi kljub napaki tik za stopničkami (14 točk), na parterju pa je prav tako naredila napako v zadnji diagonali in bila na koncu z oceno 13,25 šesta, medtem ko je Saša Golob v finalu parterja dobro prikazala svojo sestavo in bila z oceno 13,65 točke na koncu peta.

"Glavno je, da ima eden od Slovencev na bradlji kolajno"

Dimic, ki je bil po četrtkovih kvalifikacijah zelo jezen nase, ker je na svojem paradnem orodju drogu - na minuli tekmi svetovnega pokala v Glasgowu je zmagal na tem orodju - naredil več napak in zapravil finalni nastop, je danes uspešno nastopil tako na preskoku kot bradlji in si na slednji pritelovadil sploh prve stopničke svetovnega pokala na tem orodju. Že v Glasgowu se je prebil med finaliste, a takrat v finalu naredil napako. Tokrat mu je vaja lepo uspela.

"Po kvalifikacijah sem bil zelo jezen in še bolj razočaran, da mi sestava na drogu ni uspela, zato sem se še bolj osredotočil na bradljo in preskok. Res sem prikazal zelo lepo vajo, lahko rečem, da mi še nikoli ni tako lepo uspela, a tako visoke ocene ter takšnega uspeha vseeno nisem pričakoval," je bil po novi kolajni vesel 24-letni telovadec Narodnega doma in v šali dodal: "Glavno je, da ima eden od Slovencev na bradlji kolajno. Trenerji drugih reprezentanc so prihajali do mene in mi rekli: če ni Mitkota (Mitja Petkovšek se je poškodoval in zato tekmo izpustil, op. p.), se pa ti prebiješ na stopničke."

Dimic je uspešno nastopil tudi v finalu preskoka, kjer je zasedel peto mesto. "Zelo sem zadovoljen tudi z nastopom na preskoku. Pri prvem skoku sem se sicer z eno roko dotaknil tal, ker se nekako bojim zaradi kolena, drugi pa mi je lepo uspel. Če bi oba naredil, bi bil tudi na preskoku blizu kolajne, a sem zelo zadovoljen," je sklenil Dimic.

Pegan: To ni dramatična napaka

Edinemu slovenskemu finalistu na drogu Peganu se danes finalni nastop ni posrečil. Po tretjem mestu na minuli tekmi v Glasgowu je bila tokrat vaja lepša, a je pri zvinku za pol obrata z roko zgrešil lestvino in podobno kot spomladi na svetovnem pokalu v Mariboru boleče pristal na drogu. Takrat je gledalcem v dvorani zastal dih, Pegan pa je bil kljub dramatičnemu padcu pri predvsem vesel, da se pri "akrobaciji" ni resneje poškodoval.

"Pripetila se mi je podobna napaka kot v Mariboru, ki je predvsem boleča. A vaja je bila sicer zelo lepa, uspela mi je tudi povezava pegan-ribalko, nato pa sem pri zvinku z eno roko enostavno 'falil' drog in padel nanj. Do konca je bila vaja dobra, tudi seskok je bil soliden, zato ni nič hudega. To ni dramatična napaka, ampak takšna, ki se ti včasih zgodi. Škoda je le, ker bi bil sicer lahko spet na stopničkah," je po nastopu povedal 34-letni telovadec Trnovega, ki je z oceno 14,525 zasedel osmo mesto.

Šajnova zadovoljna, ker napreduje

V današnjih finalih sta nastopili tudi Šajnova in Golobova. "V bistvu sem v tem drugem, jesenskem delu sezone nastopila še najbolje do zdaj," je uvodoma o svojih nastopih na gredi in parterju povedala najboljša slovenska telovadka Šajnova. "Na gredi mi je uspela zelo lepa vaja, a sem tik pred koncem naredila veliko napako. Kljub padcu sem prejela visoko oceno 14 točk in mi ni veliko manjkalo celo do kolajne. Vesela sem, ker mi gre zdaj končno na bolje," je dejala 18-letna telovadka Zelene jame, ki je nastopila tudi v finalu parterja: "V vaji na parterju sem bila že na polovici zelo utrujena in na koncu enostavno nisem imela več moči. Ne vem, zakaj, saj sem kondicijsko dobro pripravljena. Kljub padcu niti ni bilo tako slabo, saj sem bila šesta. Zadovoljna sem, ker napredujem."

Tretji zaporedni finale za Golobovo

Še v tretji zaporedni finalni nastop to jesen si je pritelovadila tudi Golobova, ki je na parterju dobro nastopila in pristala na petem mestu. "Vajo sem naredila po najboljših močeh, morda sem nekaj malega izgubila zaradi kakšne netočnosti, a res sem dobro nastopila. Predstavila sem se tudi s težjo vajo kot na Madžarskem in na Škotskem, tako da sem zelo zadovoljna, ker mi je uspel dober nastop," pa je dejala 17-letna telovadka GIB Šiške.

Že v petek na prvi finalni dan v Ostravi so slovenski telovadci zablesteli. Sašo Bertoncelj si je na konju z ročaji z oceno 15,425 točke prav tako kot Dimic pritelovadil drugo mesto. Dobro sta se v finalu parterja predstavila tudi 20-letni Rok Klavora in še leto mlajši Žiga Šilc. Klavora je bil s 14,875 točke četrti, Šilc pa z oceno 14,05 osmi. Med telovadkami je v finalu na preskoku nastopila tudi Alenka Dolničar in z oceno 12,775 točke zasedla sedmo mesto.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo že prihodnji konec tedna v Stuttgartu.

Ne spreglejte