Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2008,
10.01

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 11. 2008, 10.01

8 let, 2 meseca

Dimic in Bertoncelj branita zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je danes odpotovala v Ostravo, ki bo v naslednjih dneh gostila tretjo tekmo svetovnega pokala sezone.

V lov za novimi finali je odšla osemčlanska odprava na čelu z Aljažem Peganom, Alenom Dimicem ter Adelo Šajn, doma pa je ostal Mitja Petkovšek, ki si je poškodoval prst in ga čaka daljše okrevanje.

"Pred tednom dni sem pri učenju novega elementa čudno prijel lestvino bradlje in si očitno izpahnil prst. Smola pač. Zato mislim, da je zame letos že konec sezone in dvomim, da bi lahko za finale svetovnega pokala, ki bo sredi decembra v Madridu, lahko še kaj 'spravil skupaj'. Vem, da okrevanje poteka zelo počasi, zato nisem nič paničen," je o svoji poškodbi nič kaj optimistično povedal 31-letni telovadec Narodnega doma in dodal: "Upam, da si nisem česa raztrgal, saj sem opravil samo rentgenski pregled. Če do januarja ne bo nič bolje, bom šel na dodatne preglede."

Peganu manjka tekmovalna kondicija

Letos pa bo na Češkem nastopil tudi Pegan, ki si je lani takoj po svetovnem prvenstvu v Stuttgartu vzel nekaj odmora in izpustil Ostravo. V jesenskem delu sezone se je prvič predstavil pred dvema tednoma v Glasgowu, kjer je ob koncu vaje na drogu naredil napako in tekmo končal na tretjem mestu. Takrat je poudaril, da mu manjka tekmovalna kondicija, kot je to razumljivo v navadi ob začetku sezone. "Žal moram reči, da nisem ravno veliko bolje kondicijsko pripravljen kot pred dvema tednoma. Razlog tiči v tem, da sem se na treningih učil nove prvine, tako da nisem veliko delal celih vaj. Upal sem, da bom nabral več kondicije," je bil v pogovoru iskren 34-letni telovadec Trnovega.

Lepe spomine na Ostravo ima tudi novi junak slovenske ekipe Dimic, ki ima za seboj niz uspešnih nastopov na drogu, ki jih je pred dvema tednoma na svetovnem pokalu v Glasgowu kronal z zmago. "Sam se ne želim obremenjevati z rezultati. Potrudil se bom, da bom čim lepše izpeljal vajo na drogu in upam, da bo dovolj za finale, kar je moj prvi cilj. Letos bo konkurenca gotovo močnejša kot lani," meni 24-letni telovadec Narodnega doma.

Šajnova trenirala dobro

Dober nastop je tudi želja Saše Bertonclja, ki si je na minulem svetovnem pokalu finale pritelovadil z drugo oceno kvalifikacij, nato pa v finalni vaji naredil napako in tekmo končal kot osmi. "Tokrat si želim, da bi mi vaja dvakrat dobro uspela, v kvalifikacijah in finalu. Na treningih delam zelo lepe vaje, kondicije imam več kot dovolj, saj sem vse poletje trdo delal, in upam, da mi bo uspelo. O konkurenci ne razmišljam, saj mi je najpomembneje, da izpeljem sestavo brez večjih napak," je pred odhodom na Češko povedal 24-letni klubski kolega Dimica, ki je tako kot njegov prijatelj iz telovadnice lani v Ostravi vknjižil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Med dekleti se bo vnovič predstavila najboljša slovenska telovadka Šajnova. "Kar dobro sem trenirala in počasi napredujem. V zadnjem času sem se predvsem učila nove stvari, da bi v prihodnosti še otežila vaje. Na gredi se bom sicer še predstavila s 'staro' vajo, na parterju pa bom poskusila dodati nove elemente. Zdi se mi, da sem se na zadnjih dveh svetovnih pokalih preveč obremenjevala z rezultatom, zato grem tokrat na tekmo precej bolj sproščena, saj nimam česa izgubiti," je povedala 18-letna telovadka Zelene jame.

Ob že omenjenih se bodo v Ostravi mednarodnim sodnikom predstavili še Rok Klavora, prav tako finalist Glasgowa, na parterju in preskoku, Žiga Šilc na parterju, Saša Golob na gredi in parterju ter Alenka Dolničar na preskoku. V četrtek bodo v Ostravi na sporedu kvalifikacije, v petek in soboto pa finalni nastopi najboljše osmerice na posameznih orodjih.

Ne spreglejte