Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2013,
21.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 7. 7. 2013, 21.46

8 let, 5 mesecev

Danijel Pokeršnik, Bedrač, Borkova in Sakovičeva zmagovalci Žužemberka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na drugem turnirju DP v odbojki na mivki v Žužemberku sta pri moških zmagala Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač, pri ženskah pa sta lansko zmago ubranili Tamara Borko in Sara Sakovič.

V Žužemberku je nastopilo 21 moških in 13 ženskih dvojic. Prva nosilca turnirja, Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač, ki sta pred tednom dni na prvem turnirju DP v Mozirju osvojila drugo mesto, sta v polfinalu z nekaj težavami ugnala Jureta Senekoviča in Vasjo Plesca. Drugopostavljena Bahč in Boženk sta bila v polfinalu z 2:0 boljša od Gašperja in Jerneja Vrhunca.

V razburljivi finalni tekmi sta prvi niz z 21:18 dobila Bahč in Boženk, v drugem pa sta bila na razliko, s 23:21, boljša Pokeršnik in Bedrač, ki sta s 15:13 slavila tudi v odločilnem skrajšanem tretjem nizu ter tako dosegla prvo letošnjo turnirsko zmago.

Pri dekletih sta prvi favoritinji turnirja Sakovičeva in Borkova v polfinalu gladko premagali Saro Habjan in Niko Morgan. Drugi nosilki turnirja v Žužemberku, Crnjačeva in Kontrečeva, ki sta na prvem turnirju pred tednom dni v družbi treh tujih ekip s četrtim mestom reševali slovensko čast, sta v polfinalu odpravili Dajano Lucas in Tejo Kolbl. V finalnem obračunu sta se zmage z 21:23, 21:13 in 15:10 veselili Sakovičeva in Borkova, ki sta tako ubranili lansko zmago na tem tekmovanju.

Naslednji turnir državnega prvenstva bo 12. julija v Mokronogu.

Ne spreglejte