SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjanke na sklepnem turnirju četverice

4

termometer

Kegljačicam celjskega Miroteksa je uspel veliki met. Tudi v povratni četrtfinalni tekmi evropske lige so premagale romunski Elektromures, tokrat s 5:3 in se uvrstile na sklepni turnir četverice.

Tokrat so naše prvakinje od vsega zečetka odločno zaigrale na zmago, saj so vedele, da drugeče ne bo moč premagati odličnih Romunk, ki so imele na svojem kegljišču veliko, predvsem psihično prednost. Vseeno pa se je izšlo po celjskih notah, česar je bil posebej vesel trener Lado Gobec.

"Dekleta so mi polepšale dan. Že uvodoma sta Anja Kozmus in Barbara Fidel strli odpor Muntean in Martine, povedli smo z 2:0 in potem brez večjih pretresov pripeljali dvoboj do konca. Tako se bomo na zaključnem turnirju v Zalaegerszegu na Madžarskem od 28.do 30.marca spet borili za evropsko klubsko lovoriko," je povedal Gobec.

Tretjo točko za celjsko ekipo je dosegla Mariborčanka Eva Sajko, ki je s 566 podrtimi keglji dosegla najboljši izid. Izgubili sta sestri Rada in Nada Savič ter Brigita Strelec, zadnji dve s precej smole. Ker so Celjanke skupaj podrle 51 kegljev več (3253:3202 - 16:8) so si prislužile še dve dodatni točki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin