Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 3 mesece

Calcitovke upravičile vlogo favoritinj, Vitalovke prehitele Koprčanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 11. krogu 1. DOL za ženske smo zanimiv obračun spremljali na Galjevici, kjer bodo državne prvakinje, odbojkarice Calcita, premagale Koprčanke. Nova KBM Branik do 11. zaporedne zmage.

Pri dekletih so bile oči odbojkarske javnosti uprte v obračun med ljubljanskim Calcitom in Luko Koper, ki je veljal tudi za derbi 11. kroga, a so slovenske prvakinje v slabi uri in pol prišle do gladke zmage s 3:0. Primorkam, ki so se na gostovanju v prestolnici nadejale vsaj kakšnega osvojenega niza ali celo prvenstvene točke, a so ostale praznih rok, igra Ljubljančank očitno ne leži, saj so tudi že na domači tekmi proti njim izgubile z enakim izidom. V drugem nizu so Koprčanke sicer imele nekaj priložnosti, da bi preobrnile potek tekme, a so bile pri domačih Vrhovnikova, Kostićeva in Potokarjeva tokrat praktično nezaustavljive.

Odbojkarice še enega ljubljanskega prvoligaša, UOK Vitala, so po pričakovanjih prišle do nove, že osme zmage. Tokrat so bile s 3:0 prepričljivo boljše od Alianse iz Šempetra, ki tako še naprej ostaja na zadnjem mestu lestvice, Vitalovke, ki so tokrat izvrstno sprejemale, pa so v skupni razvrstitvi prehitele Koper in so zdaj četrte. Enako prepričljivo zmago so si priigrale tudi igralke Nove KBM Branika, ki so v štajerskem obračunu gostovale pri Formisu, ki je vodilni ekipi z lestvice sicer nudil dober odpor, predvsem po zaslugi Maje Desy Vahen in Katje Karin Pintarič, pri Mariborčankah pa sta tokrat najbolj vidno vlogo odigrali Cvetanovičeva in Ammermanova, podajalka Najdičeva pa je odlično servirala.

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v gosteh pri Zgornji Gorenjski prišle do še šeste zaporedne, skupno pa že devete zmage, s katero so še povečale prednost pred igralkami Vitala in Kopra. Goričanke, ki so se na zadnjih štirih tekmah kar trikrat, dvakrat v pokalnem tekmovanju, srečale z Gorenjkami, so se morale za zmago tudi tokrat kar precej potruditi, saj so gostiteljice po izgubljenem uvodnem nizu izenačile na 1:1 in zelo dobro igrale tudi v četrtem setu, ko so praktično ves čas vodile, a na koncu za kaj več kot niz kljub vsemu ni bilo dovolj. Predvsem, ker so Gorenjke v ključnih trenutkih tekme storile preveč nepotrebnih napak. Pri Novogoričankah je bila odlična Sara Valenčič s 27 točkami, na drugi strani mreže pa je bila najbolj razpoložena Pia Blažič (23 točk).

V Puconcih je potekalo srečanje med ekipama Keme in Braslovč, tekma pa je bila za obe ekipi izjemno pomembna, saj gre za neposredna tekmeca v boju za uvrstitev v modro skupino. Kar nekoliko presenetljivo gladko so obračun dobile Savinjčanke, ki jim je menjava na trenerski klopi očitno prinesla nov zagon. Braslovčanke so bile boljše v vseh elementih igre. Samo z blokom in začetnim udarcem so nanizale 17 točk, Pucončanke pa so jih na ta način vknjižile le pet. Ob tem so bile izjemno neučinkovite v napadu, prav tako tokrat niso igrale dobro v obrambi, ki je sicer zaščitni znak te ekipe, še posebej na domačih tekmah. Pri Braslovčah, ki se lahko pohvalijo tudi z zelo dobrim sprejemom, so bile že pregovorno najuspešnejše Markovičeva, Mihalinčeva in Mihevčeva.

Ne spreglejte