Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
10.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 6. 2013, 10.08

8 let, 3 mesece

Bronasta Tvrdyjeva: Krepke besede so mi pomagale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Igralka badmintona Maja Tvrdy je zadnji dan sredozemskih iger v boju za bron premagala Italijanko Agnese Allegrini. Iztoku Utroši podoben podvig ni uspel, končal je na četrtem mestu.

Zadnji dan sredozemskih iger sta v dvorani Meü 1 Nolu Salon, ki so jo po koncu judoističnih tekmovanj preuredili v tekmovališče za badminton, boj za tretje mesto dočakala državna prvaka Maja Tvrdy in Iztok Utroša. Misija stopničke je uspela le Tvrdyjevi, ki je bila z rezultatom 21:16, 21:16 boljša od italijanske nasprotnice Agnese Allegrini, medtem ko je Utroša moral priznati premoč Francozu Matthieu Lo Ying Pingu (17:21, 17:21).

Drugi bron v dveh dneh

Tvrdyjevi je nasproti stala neugodna nasprotnica, proti kateri je na zadnjih treh medsebojnih dvobojih vselej izgubila. Agnese Allegrini je dvoboj začela bolje in hitro povedla s 4:0, a se je prva nosilka mediteranskih iger zbrala in približala le na točko zaostanka. Italijanka je bila v nadaljevanju vselej korak pred 29-letno Slovenko, ob minutnem odmoru je vodila 11:8. A očitno so napotki trenerja, nekaj jeze, krepkih besed in kratek predah naši igralki badmintona še kako koristili, saj je priredila popoln preobrat in z delnim izidom 10:0 povedla za sedem. Do konca prvega niza, ki ga je dobila z 21:16, je le še nadzorovala potek srečanja. Energijo je Tvrdyjeva prenesla tudi v drugi niz, ki ga je začela odlično – na zaslonu je kmalu pisalo 6:1, do drugega minutnega odmora pa je prednost narasla že na sedem (11:4). A če se je zdelo, da bo to lahka zmaga, je imela Allegrinijeva v mislih povsem drugačne načrte. Iz točke v točko se je približevala naši državni prvakinji in prvič povedla pri rezultatu 15:14. Nato pa se je Slovenka spet zbrala, ušla na 18:15 in do konca tekme Italijanki prepustila le še točko.

Morala sem se zbuditi

''Res sem zelo vesela te kolajne. Po zmagi v prvem setu sem zelo dobro začela tudi drugega, potem pa so apetiti še bolj narasli. Italijanka je začela malo bolje in se mi zelo približala. Postala sem nekoliko živčna, ampak sem vesela, da sem se uspela dobro skoncentrirati in odigrati svojo najboljšo igro in zmagati,'' je misli strnila naša najboljša igralka badmintona, ki ji je po prvem nizu po nekaj krepkih besedah in minuti odmora z delnim izidom 10:0 uspel morda celo odločilen preobrat: ''Vedela sem, da lahko odigram bolje, kot sem na začetku, ko sem bila res nervozna. Na začetku sem ji podarila kar nekaj točk, zato sem morala sama sebe zbuditi in se dodatno zmotivirati. Včasih tudi krepke besede, čeprav niso najlepše, pomagajo. Meni definitivno so, saj sem dobila prvi set in nato še celo tekmo. Tako da sem res srečna.''

Za Tvrdyjevo je to drugi bron v Mersinu, v soboto je v paru z Niko Koncut premagala italijansko navezo Maran/Stelling. Ljubljančanko zdaj čaka nekaj dni počitka, nato pa novi treningi in priprave na svetovno prvenstvo, ki bo čez dober mesec potekalo v kitajskem Guangzhouu.

Ne spreglejte