Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2011,
7.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 12. 8. 2011, 7.55

8 let

Brata Pokeršnik in Vodeb-Jakob brez težav v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začel se je zadnji letošnji turnir slovenske serije v odbojki na mivki Oaza Mozirje Open 2011. Favoriti brez težav do četrtfinalnih nastopov.

V petkovih četrtfinalnih obračunih bodo ljubitelji odbojke na mivki lahko gledali vse najboljše dvojice, saj so se med najboljših osem parov brez težav uvrstili vsi favoriti.

Pri dekletih se bosta tako za še tretjo letošnjo turnirsko zmago borili prvi nosilki, Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki bosta v četrtfinalu zaigrali proti Hrvaticama Martini Matić in Emi Plačko. Slovenski prvakinji sta v prvem krogu tekmovanja z 2:0 odpravili Manjo in Marušo Globačnik, v drugem pa sta z 2:0 premagali še Zalo Janet in Ano Skarlovnik. Zagrebčanki sta se do četrtfinala prebili po zmagah nad Anito Sobočan in Niko Markovič (2:0) ter Zalo Zbičajnik in Anjo Hribernik (2:0).

V drugem četrtfinalu se bodo med seboj pomerile Samanta Fabris in Maja Roško ter Tamara Borko in Sara Sakovič. Slednji sta bili najprej z 2:0 boljši od Barbare Slapnik in Mejre Mešić, nato pa sta z 2:1 premagali še Anastazijo Žnidar in Barbaro Hren, Hrvatici Fabrisova in Roškova pa sta bili v prvem krogu turnirja z 2:0 boljši od Katje Mihalinec in Barbare Grubišić Čabo, medtem ko sta si četrtfinale zagotovili po tesni zmagi (2:1) nad Heleno Fabjan in Evo Zupan.

Preostale četrtfinalistke bodo znane po petkovih dopoldanskih obračunih v repasažu.

V moški konkurenci se je četrtkovo tekmovanje že tradicionalno končalo v poznih večernih urah, ko so se odvile še zadnje tekme prvega kroga repasaža. Po 16 odigranih tekmah so organizatorji dobili prva dva četrtfinalna para. Za vstop v polfinale se bodo tako borili brata Danijel in Jan Pokeršnik, ki se bosta v petek pomerila s Hrvatom Krešimirjem Perićem in Darkom Nojićem ter Sašo Rop in Andrej Štembergar Zupan, ki bosta zaigrala proti Anžetu Bahču in Tadeju Boženku.

Brata Pokeršnik, ki sta si pred štirinajstimi dnevi v Kranju priigrala svoj prvi naslov državnih prvakov in dobila tudi vse tri turnirje slovenske serije, sta v uvodnem obračunu z 2:0 premagala Hrvata Vedrana Obradovića in Jegorja Žukovskega, nato pa prav tako z 2:0 še Nemca Tonija Hellmutha in Jannisa Ulkeja. Hrvaška prvaka Perić in Nojić sta se v četrtfinale prav tako uvrstila brez izgubljenega niza, potem ko sta bila boljša od Gorana Cestnika in Sebastjana Cilenška ter Jureta Kasnika in Vasje Plesca.

Kranjčana Rop in Štembergar Zupan sta v 1. krogu turnirja z 2:0 premagala italijanska odbojkarja na mivki Gabriela Dapiaggija in Francisca Galeana, v drugem krogu pa sta imela malo več težav in bila z 2:1 boljša še od Jureta Bedrača in Lea Mohoriča.

Kot zadnja sta se v četrtfinale uvrstila Korošca Anže Bahč in Tadej Boženk, ki sta bila v prvem srečanju z 2:0 uspešnejša od Grege Bevca in Marka Pokleke, v drugem pa sta z 2:1 premagala Srba Nemanjo Komarja in Dejana Blagojevića.

Tako kot pri dekletih se bodo tudi pri fantih za preostala četrtfinalna mesta ekipe borile v repasažu.

Ne spreglejte