Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2013,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 23. 4. 2013, 13.27

8 let

Borovničani do naslova, Olimpija bo morala še počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z zmago nad Olimpijo so igralci Borovnice postali slovenski državni floorball prvaki. Ljubljančani, ki so klonili v drugem zaporednem finalu, bodo na prvi naslov morali še počakati.

Čeprav je marsikdo na finalni tekmi pričakoval ogorčen boj do zadnje minute, so igralci Borovnice izkoristili domačo dvorano in na koncu prepričljivo slavili. Ekipa Borovnice je tekmo začela z močnim pritiskom proti vratom Olimpije. Gostje so sicer prvi zadeli okvir vrat, a so domači prvi povedli in nato dosegli še zadetek z igralcem manj. Olimpiji, ki je redni del končala na prvem mestu, v vsej sezoni pa izgubila le tri tekme, igra nikakor ni stekla in tik pred koncem prve tretjine je Borovnica vodstvo povišala na +3.

V drugi tretjini so številni navijači obeh ekip, ki so napolnili dvorano na Vrhniki, spremljali enakovredno igro. ''Zmaji'' so lovili priključek, a obramba Borovnice je delovala brezhibno. Ko so Borovničani zadeli še s sredine igrišča, je bilo možnosti za preobrat zelo malo. Olimpija je svoja zadetka dosegla šele v zadnjem delu tekme, ko so domači že začeli z slavjem naslova najboljšega v državi. Ljubljančani so tako še drugič zapored klonili v finalu, v katerega so se sploh prvič uvrstili lani, ko so premoč po kazenskih strelih morali priznati škofjeloškemu Insportu.

Naslov najboljšega strelca prvenstva je pripadel Luki Časarju (FBC Borovnica), lovorike najboljšega čuvaja mreže pa se je razveselil vratar Olimpije Aleš Zorman, ki zaključuje športno pot.

Tretje mesto za najuspešnejšo slovensko ekipo, Jesenice ostajajo v eliti

Na tekmi za tretje mesto so favoriti Insport Škofja Loka odlično začeli srečanje proti Žirovcem in ga s štirimi zadetki v prvi tretjini praktično že obrnili sebi v prid. V nadaljevanju so Ločani, ki imajo v svojih vitrinah že deset naslovov prvakov, še naprej prevladovali in zanesljivo prišli do pokala za tretje mesto.

V najkakovostnejši slovenski floorball ligi Terme Olimia ostaja ekipa FBC Thunder, ki je na kvalifikacijski tekmi premagala drugouvrščeno ekipo 1. Slovenske floorball lige Športek iz Kamnika. V Terme Olimia ligo pa so se uvrstili zmagovalci 1. SFL Polanska banda.

Ne spreglejte