Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2017,
16.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Ema Kozin boks

Petek, 8. 12. 2017, 16.30

6 let, 4 mesece

Boksarka Ema Kozin v Banjaluko po nov naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
ema kozin

Slovenska poklicna boksarka Ema Kozin si je po naslovu svetovne prvakinje srednje kategorije po verziji WBU 15. oktobra priborila še naslova po verzijah WBC in WBF, zdaj pa je pred novim izzivom. Prihodnji petek jo v Banjaluki v okviru tekmovanja Spartan Fight Night čaka boj za naslov ameriške verzije Wiba, pomerila se bo z Madžarko Doro Tolar.

Hkrati bo Kozinova, z 19 leti najbolj perspektivna slovenska boksarka, branila tudi svetovni naslov WBF, njena nasprotnica bo tri leta starejša Madžarka. Kozinova, ki ima vzdevek Princesa (The Princess), je do zdaj v 11 poklicnih dvobojih na vseh zmagala, šestkrat z nokavtom.

"O nasprotnici ne vemo dosti, za sabo ima 45 amaterskih dvobojev, kaj drugega kot zmaga me ne zanima. Vemo, kaj pošiljamo v ogenj in česa je Ema sposobna. Gremo naprej, to je dobra iztočnica za drugo leto, za katero že prejemamo velike ponudbe iz ZDA. Ali bo to Las Vegas ali kje drugje, ne vemo, gremo pa počasi po stopničkah," je ob tem dejal Rudolf Pavlin, ki Kozinovo spremlja že ves ta čas, vse od njenega 12. leta, ko je prišla k njemu v telovadnico.

"Velja bolj za obrambno boksarko, čeprav to ni"

"Ema je k meni prišla pri 12 letih, spremljam jo od prvega do zadnjega dne, vsak dan. Sva prijatelja in imava odnos trener - varovanka. Ema je zelo skromna po značaju, pridna v šoli, ima jasno določene cilje in to že pri tej mladosti. Je levičarka, velja bolj za obrambno boksarka, čeprav to ni. Menjuje pet različnih stilov, ima ogromno rezerve in vsa ekipa komaj čaka te nove izzive," je povedal Pavlin.

Nazadnje je Kozinova v ljubljanski hali Tivoli ugnala Florence Muthoni iz Kenije, tokrat se bo pomerila z evropsko borko. "Gre za osvojitev naslova Wiba svetovne prvakinje. Sicer zelo malo vem o nasprotnici, a pripravljala sem se na vse mogoče sloge, vadila sem različne zvrsti sparinga, bomo videli, kako bo," je v športni dvorani Fight kluba Gepard v ljubljanskih Fužinah dejala Kozinova.

Nemško ''kladivo'' čaka na Slovenko:

Madžarka vstopnica za Hammerjevo

Na jakostni lestvici je v svoji kategoriji do 72,6 kilograma trenutno peta boksarka. Če bo v Banjaluki zmagala, se ji obeta boj za naslov proti neporaženi Nemki Christini Hammer. Gre za 27-letno vodilno boksarko te kategorije, ki ima v karieri 22 zmag, od tega deset z nokavtom, in je brez poraza.

Ne spreglejte