Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2007,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 22. 12. 2007, 22.27

8 let

Blejci s pol moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tekmi desetega kroga sreednjevropske lige so odbojkarji ACH Volleya doma premagali Posojilnico Dob s 3:1 (17, 23, -23, 13).

Odbojkarji Bleda so s pol moči ugnali avstrijsko moštvo. Izid bi lahko bil še bolj prepričljiv, toda gostitelji, ki se še niso povsem odpočili po gostovanju v Parizu in razglasitvi za moštvo leta, so nepotrebno dovolili gostom, da osvojijo častni niz.

Začetek tekme je bil izenačen, a le do izida 3:3. Z asom Pajenka so Blejci ušli na 6:3, z isto razliko pa se je odšlo na prvi tehnični odmor. Po njem so bili spet bolj razpoloženi domači, ki so v igri slabih servisov, povedli s 15:9 in niz je bil odločen, saj končnica ni postregla s preobratom. Je pa postregla z neljubim dogodkom za slovenske državne prvake, zaradi poškodbe je moral igrišče zapustiti Gasparini, na mestu korektorja pa ga je zamenjal Orel.

Po vodstvu so domači nekoliko popustili in dovolili gostom, za katere igrata tudi dva slovenska igralca, Slatinšek in Pušnik, da povedejo s 6:3. Trener Baltić je vzel pol minute odmora, njegovi izbranci so poslušali nasvete, izenačili na 7:7, a nato z mislimi spet odplavali drugam. Pri drugem tehničnem odmoru so gosti vodili s 16:14. Toda Taliaffero z dvema blokoma in dobrim napadom ni dovolil, da bi prišlo do izenačenja. Blejci so povedli z 20:19 in 24:21, z nekaj težavami pa Avstrijce pustili na 23. točki.

Avstrijsko moštvo se ni predalo. Z dobrimi bloki so se favoritom uspešno upirali, četrti niz je bil tako najbolj izenačen. Moštvi sta se izmenjavali v vodstvu, zadnjič je bil izid izenačen na 22. točki. Izgubljen niz je razjezil Baltića, ki je podajalca Taliaferra zamenjal s Satlerjem, Kamnika pa s Čebronom. Zamenjavi sta obrodili sadove, gostitelji so povedli z 9:5, nato pa razliko le še povečevali. Na koncu so niz dobili s 25:13, kar nazorno kaže, kdo je bil gospodar na igrišču.

Ne spreglejte