Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2014,
20.23

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gimnastična zveza Slovenije Sašo Bertoncelj Teja Belak

Sobota, 25. 1. 2014, 20.23

2 leti, 2 meseca

Bertoncelj, Belakova in Čebaškova najboljši v minulem letu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gimnastična zveza Slovenije je danes v okviru kongresa na slovesni prireditvi v Portorožu nagradila najuspešnejše v minulem letu.

Nazive športnika leta 2013 so v absolutnih kategorijah osvojili Teja Belak in Sašo Bertoncelj v športni gimnastiki, v ritmični pa Monija Čebašek.

Na tradicionalni prireditvi Športnik leta GZS so v Portorožu razdelili priznanja najuspešnejšim športnikom in športnim delavcem. V moški športni gimnastiki je naslov najboljšega pripadel Sašu Bertonclju (Narodni dom), čeprav minula sezona ni bila ena njegovih boljših. V svetovnem pokalu je ubranil skupno zmago na konju z ročaji, bil finalist evropskega prvenstva, kjer je zasedel sedmo mesto, na svetovnem prvenstvu pa ga je preboja med elitno osmerico stala lastna napaka pri seskoku. Tem dosežkom je dodal še zmago na sredozemskih igrah v Mersinu.

Bertoncelj je prvič v karieri postal športnik leta po izboru GZS. "Proti koncu leta sem prejel kar nekaj nepričakovanih nagrad, glede na to, da sam z minulo sezono nisem bil najbolj zadovoljen. A očitno tako zelo slaba pa le ni bila," je v smehu na podelitvi povedal Škofjeločan, ki ta čas še okreva po operaciji, in dodal: "Pomeni mi neko dodatno motivacijo pred treningi, ko se je nekako težko vračati po operaciji, ko te vse boli, vse se nekako vleče in se trudiš iz dneva v dan. Takšna motivacija je zelo dobrodošla."

V članski kategoriji sta nagradi za drugo in tretje mesto prejela še mnogobojec Alen Dimic (Narodni dom) in Rok Klavora (Sokol Bežigrad), medtem ko prvič po dolgih letih med najboljšo trojico ni bilo nekdanjega svetovnega in evropskega prvaka Mitje Petkovška (Narodni dom), ki je v sezoni 2013 ostal brez finala tako na EP kot SP. Naziv trener leta je prejel Sebastijan Piletič.

V ženski športni gimnastiki je še tretjič zapored nagrado za najboljšo prejela Teja Belak (Zelena jama), ki je v minuli sezoni na EP v Moskvi dosegla zgodovinski uspeh za slovensko žensko gimnastiko, saj je na preskoku postala prva slovenska finalistka, na koncu je zasedla četrto mesto, na SP pa je bila tik za finalom na 11. mestu. Drugo mesto je v točkovanju GZS osvojila Saša Golob (Gib Šiška), tretje pa Tjaša Kysselef (Zelena jama). Trener leta je bil vnovič Andrej Mavrič.

"Sama nad minulo sezono nisem ravno navdušena. Edina dva skoka, ki sta mi res dobro uspela, sta bila na evropskem in svetovnem prvenstvu. Še dobro, da mi je uspelo prav na obeh največjih tekmah, vendar sem pa zato na svetovnih pokalih delala veliko napak in nisem dosegla kakšnega odmevnejšega rezultata," je povedala Belakova in dodala: "Vseeno sem lahko zelo zadovoljna z dosežkoma z evropskega in svetovnega prvenstva."

O ciljih v novi sezoni, ko bosta spet na sporedu evropsko in svetovno prvenstvo, je dodala: "Za to sezono sva se s trenerjem odločila, da bova šla na vse tekme svetovnega pokala in spet skušala doseči kaj več. Je pa res, da se je v zadnjih letih konkurenca na svetovnih pokalih zelo povečala. Tudi zato so mi ti v novi sezoni poseben izziv."

V ritmični gimnastiki je naziv športnice leta osvojila Monija Čebašek (Šiška), edina, ki je nastopila tako na evropskem kot svetovnem prvenstvu. Druga je bila Sara Kragulj (Moste), tretja pa Saša Bilić (Narodni dom). Trenerka leta je postala Marjeta Stojmenova. Najuspešnejše društvo v kategoriji gimnastika za vse je Flip Piran.

Slovenska zveza je nagradila tudi najboljše mednarodne sodnike; nagrade so prejeli Enes Hodžić Lederer (moška gimnastika), Bernarda Mavrič (ženska gimnastika) ter Špela Dragaš (ritmična gimnastika).

Krovna slovenska gimnastična zveza je na prireditvi Jožetu Mavriču podelila priznanje Zlati telovadec za življenjsko delo na področju gimnastike, za dolgoletno aktivno delo s športniki in prispevek k razvoju ter promociji gimnastike.

Ne spreglejte