Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2011,
20.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

jadralno padalstvo

Sobota, 18. 6. 2011, 20.53

8 let

Aljaž Valič zasedel odlično peto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zadnjim odpovedanim tekmovalnim dnem se je tudi uradno končal svetovni pokal v jadralnem padalstvu. Dež, močni vetrovi in nepredvidljivo vreme so krojili potek celotnega tekmovanja.

Uspešno je bila izpeljana samo ena dirka, ki je tako postregla tudi z uradnimi končnimi rezultati. Zmagal je Švicar Alex Hofer, drugi je bil Jacques Fournier iz Francije, tretji pa domačin Josef Brandner. V ženski konkurenci je zmago slavila prav tako Švicarka Regula Strasser. Najboljši Slovenec je bil Aljaž Valič, ki je zasedel odlično 5.mesto. S tem rezultatom se je kvalificiral neposredno v finale, ki bo februarja 2012 v Mehiki (Valle de Bravo). Slovenski uspeh sta izpopolnila še Jurij Vidic z 8. in Urban Valič z 11. mestom. V konkurenci reprezentanc je prvo mesto zasedla Švica, drugo Avstrija in fantastično tretje mesto Slovenija, izmed kar 26. držav iz celega sveta.

Ostali Slovenci so zasedli: 24. mesto K. Peljhan, 38. mesto P. Suša in D. Orož, 51. mesto D. Durkovič, 77. mesto A. Pristov, 95. mesto J. Molek, 111. mesto T. Eržen in 128. mesto P. Podobnik.

Organizacija tekmovanja je bila dobra. Žal pa si je privoščila veliko napako tekmovalna komisija, ki se je preveč zanesla na vremsko napoved in za četrtek (16.6.) odpovedala tekmovalni dan že kar na jutranjem »briefingu«. Kot se je izkazalo kasneje, se je vreme čez dan popravilo in po ugotovitvah vseh navzočih je bil to celo najlepši dan v celem tednu.

"To dirko sem vzel kot dober trening pred pričetkom najpomembnejše tekme v sezoni - Svetovnega prvenstva, ki se nam prične 3. julija v Španiji. Žal nismo leteli veliko, kljub vsemu imam dober občutek pred veliko tekmo, saj sem se na padalo in ostalo opremo, katero sem zamenjal pred kratkim, dobro privadil. Veseli pa me, da sta tudi brata Urban in Aljaž Valič v dobri formi saj bosta z menoj tvorila celotno slovensko reprezentanco na prihajajočem svetovnem prvenstvu," je povedal eden najizkušenejših pilotov v Sloveniji, Jurij Vidic, ki že od februarja letos vodi na svetovni FAI lestvici.

Ne spreglejte