Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 11. 2013, 20.40

8 let

Aleš Škoberne: Tudi v Argentini nabiranje kolajn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska balinarska reprezentanca bo od 11. do 16. novembra v Bahii Blanci v Argentini nastopila na članskem svetovnem prvenstvu.

Slovenski selektor Aleš Škoberne se je odločil za izkušene tekmovalce, ki igrajo predvsem v Italiji.

V reprezentanci so Davor Janžič (dvojica, natančno zbijanje), Dejan Tonejc (krog), Jure Kozjek (dvojica, klasično) in Aleš Borčnik (hitrostno zbijanje), ki bo skupaj z Anžetom Petričem tekmoval tudi v štafeti. Tudi tokrat naši balinarji merijo visoko, na dolgo pot se bodo v petek odpravili z eno samo željo: da tudi v Argentini osvojijo kakšno kolajno in tako nadaljujejo serijo uspehov slovenskega balinanja na največjih tekmovanjih.

"Izbral sem prekaljene igralce, ki so že posegali po odličjih na EP in SP. Priprave so pokazale, da so zelo dobro pripravljeni, zato pričakujem, da bomo konkurenčni v vseh šestih disciplinah in da bomo nabirali kolajne tudi v Argentini. Kar nekaj reprezentanc, na primer iz Afrike, je v zadnjih letih zelo napredovalo, Upam, da se bodo fantje dobro odrezali, pošteno so delali in si zaslužijo medalje. Prepričan sem, da se bomo v domovino vrnili zadovoljni," je poudaril selektor Škoberne.

Med našimi je kar nekaj svetovnih prvakov z zadnjega SP v italijanskih Feltrah, tudi Davor Janžič, ki je tam osvojil zlato v natančnem zbijanju.

"Ničesar nočem napovedovati. Z Juretom igrava dobro, pričakujeva, da se bova uvrstila vsaj med najboljše štiri dvojice, morda bova šla do konca. Kar zadeva natančno zbijanje, si v tej zahtevni disciplini želim predvsem konstantnih rezultatov."

Kapetan naše reprezentance Dejan Tonejc je prav tako optimist: "Sem dobro pripravljen, pričakujem, da bom imel tudi ugoden žreb. Upam, da mi bo šlo dobro tudi bližanje, ki je v igri v krog prav tako pomembno. Forma je v redu, pričakujem, da bom med najboljšimi v tej disciplini."

Hkrati so se predstavili tudi slovenski reprezentanti za SP za mlajše člane in mladince, ki bo od 26. do 23. novembra v francoskem Martiguesu blizu Marseilla. Tam bodo poskušali Jaka Kosirnik in Matej Kavčič (U-23) ter med mladinci Damjan Urbančič in Matija Povh ujeti vsaj eno kolajno v vsaki starostni kategoriji.

Ne spreglejte