Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 12. 2012,
10.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka ACH Volley

Sreda, 12. 12. 2012, 10.07

7 let, 12 mesecev

ACH Volley: Čaka nas izredno težka naloga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski državni prvak ACH Volley ima po letu suše priložnost, da se uvrsti v izločilne boje lige prvakov. V zadnjem odločilnem krogu gostujejo pri neposrednem tekmecu za drugo mesto, Unterhachingu.

''V Nemčijo potujemo izredno motivirani. Zavedamo se lepe priložnosti, ki jo imamo, vendar pa nas čaka zelo zahtevna naloga. Nemci imajo izkušeno in kakovostno ekipo, ki bo prav gotovo igrala zelo potrpežljivo in z le malo napakami v igri. Naša glavna naloga bo umiriti njihove najboljše serverje, na drugi strani pa izvajati dobre servise. Če nam to uspe, bomo bližje našemu cilju, to je zmaga proti Unerthachingu in nove točke. Naši igralci morajo igrati potrpežljivo proti njihovemu visokem bloku. Igrali bomo na tujem terenu, pred polno dvorano navijačev in menim, da nas čaka lepa odbojkarska tekma,'' je pred odhodom v Nemčijo povedal trener ACH Volleyja, Luka Slabe. V Ljubljani je slovenskim prvakom največ težav povzročil njihov kapetan in korektor Christian Dünnes, ki je v Stožicah dosegel 21 točk, izredno uspešen pa je bil tudi sprejemalec Jan Snippe (15).

Izločilni boji: zmaga Zenita ali tri točke v Nemčiji

Če se ozremo malce po preostalih skupinah, je dejstvo, da bi se v primeru zmage Zenita v Belgiji slovenski prvaki uvrstili med trinajst najboljših ekip v LP že z minimalnim porazom v Nemčiji. Res pa je, da Roeselare z devetimi točkami pred domačimi gledalci nujno potrebuje zmago, za branilce naslova pa bo trening tekma, saj so že prvi v skupini. V taboru ACH Volleyja pravijo, da se na to ne bodo zanašali. V Nemčijo ne odhajajo po nič drugega kot tri točke. ''Pričakujem dobro igro, smo v veliko boljši formi, kot smo bili na prvi tekmi proti Unterhachingu. Zavedamo se, da ne bo lahko igrati na njihovem terenu, v njihovi dvorani, kajti tudi oni morajo zmagati, če želijo v izločilne boje. Nam je že točka dovolj za osvojitev drugega mesta, ne zagotavlja pa še napredovanja, tako da vsekakor gremo v Nemčijo po nove tri točke,'' je pred odločilno tekmo odločen Alen Šket. Tri točke bi bile za napredovanje dovolj ne glede na izide na preostalih tekmah, v primeru dveh točk ali eni sami pa bi Ljubljančani še trepetali.

Flajs: Dokazati, da tri zaporedne zmage niso bile naključje

''Tekma je za obe ekipi izrednega pomena, saj je v igri uvrstitev v izločilne boje lige prvakov. Od prve tekme v Stožicah, ko nas je Unterhaching premagal 3:2, smo kot ekipa zrasli in v Nemčijo gremo dokazat, da tri zaporedne zmage proti Lenniku in Macerati niso naključje. Tekme se že veselimo, še posebej, ker nas bo v Nemčiji bodrilo kar nekaj Indijancev,'' je svoje še dodal kapetan Andrej Flajs.

Trenutna forma slovenskega prvaka nikakor ni sporna, zato so lahko Ljubljančani pred odločilno tekmo veliki optimisti. Če se bodo hitro sprostili in ne bo preveč nihanj v igri, bi lahko varovanci Slabeta zmagali tudi na Bavarskem. Tekma, ki se bo začela ob 19.30, bomo z vsemi podrobnostmi spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte