Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
25. 4. 2008,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 11.18

8 let

Za večino skok v neznano

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Večina reli dirkačev svetovnega reli prvenstva bo ta vikend debitirala v Jordaniji. Izkušnje imajo samo trije: Subarujev Petter Solberg, Citroënov Dani Sordo in Fordov Khalid Al Qassimi.

Solberg in Sordo sta v pripravah na letošnjo dirko na lanski izvedbi jordanskega relija, ko še ni štel za SP, ampak za prvenstvo Bližnjega Vzhoda, odpeljala t. i. recce pred dirko. Al Qassimi pa je že stari znanec relija. Ne le, da je tam lani zmagal, temveč je nastopil že sedemkrat. Pričakovati je, da bodo prav ti trije imeli rahlo prednost pred konkurenco, čeprav bo 40 odstotkov trase drugačne kot lani.

Kljub nepoznavanju terena ima realne možnosti za stopničke in posledično zmago branilec naslova svetovnega prvaka Sebastien Loeb, ki je trenutno v odlični formi. Dobil je zadnji dve dirki zapored in je prevzel primat v prvenstvu. V Jordaniji bo skušal doseči svojo 40. zmago v karieri. Njegov največji konkurent bi znal biti Sordo, ki ima že izkušnje in identičen dirkalnik C4WRC. Prav gotovo pa bo tovarniški Citroën poskrbel, da bodo pomembne informacije, ki jih je lani ekipa zbrala na Bližnjem Vzhodu, prišle do Sebastiena.

Z vrhunskim dosežkom bo skušal tovarniški Ford preseči razočaranje, ki ga je doživel v Argentini. Velika dolžnika sta Mikko Hirvonen in Jari-Matti Latvala. Velika baza podatkov za moštvo bo Al Qassimi. Dober rezultat gre pričakovati tudi od tovarniškega Subaruja. V Argentini je banalna napaka na elektroniki preprečila, da bi osvojil dvojne stopničke. Lepo bi bilo znova gledati rivalstvo med Pettrom Solbergom in Chrisom Atkinsonom, ki bo morebiti ekipo pripeljalo na višji nivo. Tudi Impreza je iz dirke v dirko hitrejša.

Prijavljenih je 16 WRC dirkalnikov. Na štartu bodo še Henning Solberg in Gigi Galli (zasebna Fordova ekipa), Luis Perez Companc in Federico Villagra (zasebna Fordova ekipa) in Gardemeister ter Andersson (tovarniški Suzuki).

Ne spreglejte