SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toyota se ne bo pritožila zaradi Trullijeve kazni

3

termometer

 | Foto:
Moštvo formule 1 Toyota je sporočilo, da se ne bo pritožilo zaradi kazni njihovemu dirkaču Jarnu Trulliju na nedeljski prvi dirki svetovnega prvenstva v sezoni 2009 v Melbournu.

Trulli je takrat osvojil tretje mesto, zaradi časovnega pribitka, s katerim ga je kaznovalo vodstvo tekmovanja, pa je nato zdrsnil na 12.

Pri japonski ekipi so se po podrobni preučitvi dogodka odločili, da ne bodo vložili pritožbe, saj bi imeli zelo malo možnosti za uspešno rešitev. Toyota se je sprva že pritožila na avstralski dirki, kjer pa so pritožbo zavrnili, saj se je vse skupaj dogajalo v zadnjih krogih dirke, tako da po pravilih vodstvo tekmovanja ni več moglo uveljaviti običajne kazni za takšen prekršek - kazenske vožnje skozi bokse.

Trulli je dobil 25 sekund kazni, ker je v zadnjih krogih, v obdobju varnostnega avtomobila, kršil prepoved prehitevanja; namesto na tretjem mestu, premagala sta ga le oba dirkača ekipe Brawn-Mercedes, je pristal na 12., tako da je izgubil tudi šest točk za SP. Na stopničke je po njegovi kazni napredoval svetovni prvak Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes).

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin