Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
11. 5. 2017,
18.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser motokros

Četrtek, 11. 5. 2017, 18.01

6 let, 7 mesecev

Tim Gajser: Sem trmast in se bom poskušal vrniti že na VN Nemčije #video

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Sem tako trmast, da bom naredil vse, da bi lahko dirkal že naslednji konec tedna! Tako le štiri dni po grozljivem padcu v Latviji razmišlja svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser.

Danes ga je ekipa Planet TV-ja obiskala v domačih Pečkah. Bolečina v hrbtu je iz dneva v dan manjša, pove branilec lovorike v MXGP. Tako zdaj že lahko sedi in naredi nekaj korakov. "Bilo je že ogromno takih padcev, velikih, še hujših. Pa bodo tudi še prišli v nadaljnji karieri. Ampak to pač poskušaš pozabiti, ne razmišljaš o tem. To se je zgodilo. To je preteklost. Pozitivne misli za prihodnost," z nasmeškom, kljub bolečinam v hrbtu, pove 20-letni Tim Gajser.

Sreča v nesreči

"Res sreča v nesreči, da mi ni nič," o grdem padcu v Latviji prizna Gajser. Podobno je letos januarja v superkrosu čez krmilo zletel Ken Roczen. "Če padeš na ravnino, se je lažje zakotaliti. Ko pa priletiš na drugo rampo, na drugi odskok, te pa to avtomatsko zavre. In tista sila te stisne skupaj. To je tisto najbolj boleče. Tako je padel Roczen."

Pomagal mu je trening juda

"Če se padec odvije zelo hitro, se niti ne moreš odzvati. Včasih si v zraku malo dlje in mogoče imaš nekaj časa, da lahko razmisliš, kako bi se odzval. A ta padec se je zgodil zelo hitro, saj sem imel hitrost okrog 70, 80 km/h. Tako nepričakovano me je odbilo, da se pravzaprav nisem imel časa odzvati."

Na treningih včasih razmišlja, kako pasti, da se ne bi poškodoval. "Veliko mi tudi pomaga, ker sem v mlajših letih treniral judo. Ti judo prevali, na primer, če letiš na glavo, da se zviješ, da se skotališ prek, zagotovo pomagajo." Seveda pa pomaga tudi, da si dobro fizično pripravljen, kar Tim gotovo je.

Bo vozil že na veliki nagradi Nemčije?

Ne le zaradi bolečin, Timu je težko tudi zato, ker mora ves dan le počivati. Športniki so pač navajeni na aktivno življenje. "Zdaj je moja relacija samo spalnica, dnevna soba, spalnica, dnevna soba. Navajen si rutine, da se zjutraj zbudiš, greš na trening, prideš s treninga, se naješ, se oprhaš, malo pogledaš televizijo, greš spet na trening ... Zdaj mi je veliko težje. Pač nisi navajen tega, da zjutraj ne greš na trening, da moraš ležati pred televizijo, da moraš počivati. A to je sestavni del športa in tudi to bomo preživeli," sklene Gajser, ki se nadeja, da bo lahko vozil že 20. in 21. maja na veliki nagradi Nemčije, kamor se odpravlja tudi veliko njegovih navijačev.

Ne spreglejte