Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
1. 3. 2012,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 13.04

8 let

Stoner še bolj divji, Doviziosu velik preboj (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hondin tovarniški dirkač Casey Stoner je zadnji dan testiranj v Sepangu prizemljil tovarniško Yamaho, ki je drugi dan ob odsotnosti Honde kraljevala v Maleziji. Dovizioso najboljši Yamahin voznik.

Potem ko so v sredo prva štiri mesta pripadla tovarniški Yamahi, pa je bila četrtkova slika podobna prvemu dnevu testiranj v torek. Vodilni mesti sta zasedla tovarniška Hondina dirkača Stoner in Pedrosa. Avstralec je postavil čas 2:00,473, kar je bilo za dobro sekundo hitreje kot v torek (2:01,761). Pedrosa še zmeraj caplja za njim (-0,175), a se lahko potolaži z dejstvom, da je razlika med njima manjša kot pred dvemi dnevi (-0,244).

Yamaha je svoj primanjkljaj v treh dneh zmanjšala za polovico – prvi dan testiranj je Yamahin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo za Stonerjem zaostal 0,675, v četrtek pa Yamahin zasebnik Andrea Dovizoso le še 0,329. Italijan prav gotovo poka od samozavesti, saj mu je uspel veliki preboj v Sepangu. V torek je postavil čas 2:03,830 (2,069 sekunde slabše kot Stoner), v sredo 2:01,522 (0,237 sekunde za Yamahinin tovarniških dirkačem Benom Spiesom), v četrtek pa 2:00,802 (0,329 za Stonerjem). Pred njim je bil le Hondin dvojec Stoner-Pedrosa, kar je pomenilo, da je bil najhitrejši Yamahin dirkač. Spies, ki je v sredo postavil standard za vse nastopajoče, v četrtek ni izboljšal svojega časovnega dosežka in je strmoglavil na osmo pozicijo.

Valentino Rossi se je tudi zadnji dan testiranj mučil s tovarniškim Ducatijem. Po 57 odpeljanih krogih (Stoner jih je denimo zbral 34) je zabeležil deseti čas in za malenkost prehitel moštvenega kolega Nickyja Haydna. V oči bode predvsem podatek, da je bil boljši od njega Ducatijev zasebnik Hector Barbera in to za več kot tri desetinke. Najboljši dirkač iz CRT ekip Colin Edwards je razliko do MotoGP 'mašin' zmanjšal na 3,2 sekunde.

Zadnji uradni predsezonski MotoGP test bo na sporedu med 23. in 25. marcem v Jerezu, ko bo prvič skupaj testiralo vseh 21 dirkačev, ki bodo nastopali v prvenstvu 2012 – 12 z MotoGP 'mašinami' in 9 iz CRT ekip. Če bodo pogoji za dirkanje optimalni, se bodo bolj kot ne izrisala razmerja moči med dirkači in moštvi, ki jih 8. aprila v Katarju čaka tista ta prava ura resnice.

Ne spreglejte