SiolNET. Sportal Avtomotošport
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci bodo morda namesto v Monzo drli v Imolo

0

termometer

Legendarna italijanska steza v Imoli, kjer se je 1. maja 1994 smrtno ponesrečil Ayrton Senna, bi lahko v prihodnji sezoni od Monze prevzela dirko formule 1.

Monza bi lahko 4. septembra letos gostila svojo zadnjo dirko formule 1. Organizatorji VN Italije in izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone na zadnjem srečanju v Londonu niso našli kompromisa, ki bi zadovoljil obe strani.

Pogajanja potekajo v smeri, da bi Monza podpisala novo večletno pogodbo (do leta 2020 ali 2023). Britanec naj bi od Italijanov zahteval okoli 20 milijonov evrov letno. To ni problematično, se je pa zataknilo pri Ecclestonovi zahtevi po posodobitvi dirkaškega kompleksa, je poročal Autosport.

To je za Tuttosport potrdil tudi predsednik italijanskega avtomobiliskega kluba Angelo Sticchi Damiani: "Upamo, da bomo sredi marca, preden se bo začela sezona formule 1 (20. marca v Melbournu v Avstraliji, op. p.), podpisali podaljšanje pogodbe za VN Italije v Monzi. O tem sem prepričan, saj vem, da je Bernie Ecclestone lojalen in da bomo našli kompromis. Ne gre le za finančno plat, tudi o drugih podrobnostih se je treba še dogovoriti."

Žlahtna serija bo morda prekinjena

Monza je vse od rojstva formule 1 (1950) do danes neprekinjeno gostila dirke najvišje avtomobilistične ravni. Izjema je bila le sezona 1980, ko je Imola vskočila kot zamenjava, ker so posodabljali stezo v Monzi. A Monzi tudi status ikone v športu ne bo nič koristil, če organizatorji dirke ne bodo našli kompromisa z Ecclestonom.

Na preži so vseskozi upravljavci legendarne steze v Imoli, ki upajo, da bodo že v prihodnji sezoni od Monze prevzeli dirke formule 1. Tamkajšnja oblast jim je že zagotovila finančno kritje za organizacijo dirke in posodobitev steze. Ta informacija je zagotovo prišla do Bernieja, zato do Monze ostaja neizprosen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin