Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2011,
22.41

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Prek

Sobota, 10. 12. 2011, 22.41

2 leti, 11 mesecev

Prek drugič zapored najboljši avtomobilist v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zveza za avtošport Slovenije AŠ 2005 je v Ljubljani podelila priznanja najboljšim dirkačem v iztekajočem se letu. Najprestižnejšo nagrado za avtomobilista leta je drugič zapored dobil Aleš Prek.

Aleš Prek je bil najboljši po izboru krovne organizacije že lani, takrat za skupno četrto mesto v EP ter naslov državnega prvaka. Letos je Prek naredil še korak naprej in v evropski konkurenci osvojil naslov prvaka, kar je bilo dovolj, da je priznanje znova pristalo v njegovih rokah.

"Veseli me, da sem med tremi kandidati, ki smo bili vsi močna izbira slovenskega avtošporta, osvojil ta naslov. Lani je bila mogoče zmaga malo presenetljiva, letos pa definitivno zaslužena," je dejal Prek po drugi zaporedni lovoriki za športnika leta po izboru AŠ 2005. "Ta sezona je bila daleč najtežja, bilo je veliko pritiska, ki sem ga ustvarjal kar sam, ker sem si želel naslova. Kar je odločalo, je bila mirna glava v danih trenutkih, ki so odločali o zmagah, ter skupek točk, ki je dal naslov evropskega prvaka. A poudariti je treba, da naslova ni osvojil samo Aleš Prek. Jaz sem tisti, ki odpelje dirko, a za mano je tudi ekipa, ki skrbi zame v vseh pogledih," je še dodal Prek. V naslednji sezoni pa si za cilj ni postavil ubranitve naslova, saj, kot je poudaril, še ni popoln profesionalec, da bi lahko živel le od tega naslova, a je poudaril, da ga tujina še vedno zanima, saj sta konkurenca in težavnost na višji ravni kot doma.

Podeljevalci priznanj so imeli na slavnostni prireditvi v Festivalni dvorani v Ljubljani sicer polne roke dela, saj so podelili številne nagrade in priznanja za voznike, ki so bili v sezoni 2011 najboljši v državnih in pokalnih prvenstvih v reliju, gorsko-hitrostnih dirkah, krožnih dirkah in v paralelnem relikrosu. Med drugimi so jih dobili reli vozniki Piero Longhi za zmago v skupni razvrstitvi DP v reliju, Friderik Vajnhandl za zmago v diviziji II in Miha Prek v diviziji I, gorsko-hitrostni vozniki Milan Bubnič (zmaga v diviziji III), Leon Vodopivec (divizija II) in Manuel Dessardo (divizija I), dirkača na krožnih dirkah Marko Pirman (zmaga v skupni razvrstitvi) in Marjan Nagode (divizija I) ter tekmovalca v paralelnem relikrosu Dejan Petrič (skupna razvrstitev in divizija III) in Daniele Trani (divizija I).

AŠ 2005 pa je poleg nagrad za zmage v posameznih konkurencah vseh štirih disciplin, ki potekajo pod njenim okriljem, nagradila še tekmovalce za dosežke na mednarodni sceni. Tudi tu je bil med dobitniki Prek za evropsko zmago, poleg njega pa so bili med prejemniki še reli posadki Asja Zupanc in Blanka Kacin za prvo mesto v pokalnem tekmovanju Mitropa ter Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc za pokalni naslov v evropskem prvenstvu. Za zastopanje slovenskega avtošporta v tujini pa so bili nagrajeni Luka Marko Grošelj za drugo mesto v avstrijskem prvenstvu v driftu, Igor Kotlušek za prvo mesto v pokalu Fie med starodobniki v gorsko-hitrostnih dirkah, Robert Pristavec za drugo mesto v istem tekmovanju ter Marcel Grgič za 16. mesto v EP v avtokrosu. Nagrade pa so dobili tudi najboljši prireditelji dirk in funkcionarji.

Ne spreglejte