Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
28. 8. 2011,
16.23

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Prek

Nedelja, 28. 8. 2011, 16.23

2 leti, 11 mesecev

Junaka Faggioli in Prek

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Simone Faggioli je z osello FA 30 podrl svoj rekord proge med Ilirsko Bistrico in Šembijami, Aleš Prek pa je potrdil naslov evropskega gorskohitrostnega prvaka.

Nov rekord za Faggiolija

Simone Faggioli je v vroči nedelji že dopoldan postavil nov rekord proge in le za dve desetinki sekunde prekoračil dvominutno znamko. Faggioli po pričakovanju ni imel pravega tekmeca, čeprav najbližji dirkači v formulah 3000 niso zaostajali mnogo. "Na dirki so bili skoraj idealni pogoji. Vozil sem dobro in brez večjih napak. Lepo je bilo dirkati pred tako velikim številom gledalcev," je dejal Faggioli, ki je v Ilirski Bistrici zmagal drugič. Faggioli bo letos najbrž še tretjič zapored evropski prvak v gorskohitrostnih dirkah, kategorija II.

Zgodovinski dosežek Preka

Faggioliju ob bok bo pokal za naslov evropskega prvaka letos dvignil tudi Aleš Prek. Vrhničan je v Ilirski Bistrici pričakovano potrdil naslov, ki si ga je priboril z zaporednimi zmagami že pred zaključkom sezone. Prek je po prvi vožnji proti Šembijam še vodil, a ga je nato za pol sekunde premagal srbski tekmec Dušan Borkovič. Oba vozita mitsubishija lancerja EVO9, toda Prek kljub drugemu mestu ni bil pretirano razočaran. "Pred zadnjo vožnjo je bil kar velik pritisk. Vozil sem dobro, toda ne glede na drugo mesto sem izredno vesel. To je velik dosežek, za katerega smo letos zelo trdo delali. Veliko je bilo odrekanja, s tem dosežkom pa so se mi izpolnile dolgoletne sanje," je bil vesel Prek.

Stankovič kot najboljši Slovenec na enajstem mestu

Gorskohitrostna dirka proti Šembijam je tudi letos navdušila z odlično zasedbo, manj kot v prejšnjih letih pa je bilo v času dirke tudi prekinitev. Najhitrejši Slovenec je bil na desetem mestu Vladimir Stankovič, ki je za Faggolijem zaostal za 20,44 sekunde. V državnem prvenstvu je v diviziji III zmagal Milan Bubnič, v diviziji II Marko Mlakar, v diviziji I pa je bil za vse premočan Denis Savič.

Ne spreglejte