Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
16. 12. 2011,
17.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 16. 12. 2011, 17.39

8 let, 5 mesecev

Novinca, ekipna kolega, a že rivala

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Daniel Ricciardo in Jean-Eric Vergne bosta novinca v formuli 1, a dirkača Tora Rossa sta že stara ekipna kolega. "Iz leta v leto je med nama večje rivalstvo. Se spoštujeva," pove Ricciardo.

"Toro Rosso je šola za trening novincev. Po dobrih dveh letih nisi več novinec," tako je Franz Tost, vodja ekipe formule 1 Toro Rosso, ki je v sredo zamenjala tako Sebastiena Buemija kot Jaimeja Alguersuarija, pojasnil nepričakovano odločitev. Poteza vendarle ni nesmotrna, saj sta Daniel Ricciardo in Jean-Eric Vergne v minulih dveh sezonah v svetovni seriji formule renault 3.5 dokazala, da sta najbolj talentirana dirkača svoje generacije. V nižjih serijah imata tudi več uspehov, Buemija in Alguersuarija je denimo pred leti v kartingu za sabo puščal še Slovenec David Rotar.

Prav zanimivo bo spremljati dvoboj Ricciarda in Vergna. Že nekaj let sta ekipna kolega. V letošnji sezoni je v formuli renault 3.5 Francoz končal na drugem, Avstralec pa na petem mestu, a ni odpeljal vseh dirk. "Imava kar dober odnos. Je pa iz leta v leto med nama večje rivalstvo. Pomembno je, da se spoštujeva. Drug drugega bi rada premagala bolj kot koga drugega," pove Daniel Ricciardo, ki bi znal biti v manjši prednosti, saj je v minulem prvenstvu formule 1 že debitiral. Odpeljal je 11 dirk za Hispanio.

"Dan bo najbrž res imel manjšo prednost, saj je že odpeljal 11 dirk, a bomo videli, kako bo po nekaj dirkah. Imava podoben stil vožnje. Dobro se razumeva. Dobro bo, da bova ekipna kolega. V formuli 1 imaš le enega ekipnega kolega in z njim moraš čim bolje sodelovati. Skupaj morava za ekipo opraviti čim boljši posel," o novem/starem ekipnem kolegu razlaga Jean-Eric Vergne. "Vem, da se moram veliko naučiti. Upam, da sem bom hitro. Zavedam se, da bo težko, a se ponavadi hitro učim in prilagajam."

Ne spreglejte