Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
15.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Moto GP silverstone

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 15.50

5 let, 8 mesecev

Moto GP, VN Velike Britanije

Nova asfaltna prevleka glavni razlog za odpoved VN Velike Britanije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Silverstone | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odpovedana nedeljska motociklistična dirka za VN Velike Britanije v Silverstonu še vedno buri duhove med ljubitelji tega športa. Prireditelji tekmovanja so jo odpovedali zaradi dežja, vodja dirke Mike Webb pa je kot glavni razlog navedel slabo asfaltno prevleko na znanem angleškem dirkališču.

Webb je priznal, da je bilo na nekaterih odsekih steze, ki so jo v celoti prenovili februarja letos, preveč "stoječe vode".

Prireditelji tekmovanja so nedeljsko dirko za svetovno prvenstvo večkrat prestavljali za nedoločen čas, zavoljo prevelikega tveganja za motocikliste pa jo nato tudi dokončno odpovedali.

"Veliko let smo tukaj dirkali tudi v zelo mokrih pogojih, pa ni bilo težav. Letos smo prvič doživeli, da se je na kritičnih mestih steze nabralo toliko stoječe vode, da je bilo dirko nemogoče izpeljati. Za to je zagotovo kriva nova asfaltna prevleka," je povedal Webb.

Dež je v Angliji nekaj običajnega, zato se pojavlja vprašanje, ali bo legendarni Silverstone sploh še lahko gostil dirke Moto GP. "Seveda si želimo motociklistične dirke za veliko nagrado Britanije, a asfaltna podlaga mora biti kos vremenskim razmeram," je odgovoril Webb, Franco Uncini, ki je v Moto GP zadolžen za varnost pa je dodal: "Uprava dirkališča bo sprožila preiskavo, zakaj so se te težave sploh pojavile, zato bomo počakali na rezultate, nekaj pa je jasno že zdaj, potrebovali bodo nov asfalt."

Dirkači on vodstvo tekmovanja so se po dirki prek družbenih omrežij opravičevali navijačem in poudarjali, da so bile razmere za dirkanje preprosto prenevarne.

Silverstone, MotoGP
Sportal Odpovedana motociklistična dirka v Silverstonu
Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi se je spet jezil #video
Ne spreglejte