Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
19. 9. 2012,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 18.47

8 let

Nehajte obtoževati Abrahama, ker sploh ni kriv!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zasebna Ducatijeva ekipa Cardion AB Motoracing je zavrnila kritiko nekaterih v MotoGP karavani, češ da je njen dirkač Karel Abraham glavni krivec za polom Danija Pedrose v Misanu.

Abraham se je znašel pod udarom kritik, ker naj bi sprožil domino efekt na VN San Marina in Riviere di Rimini. Ker je Čehu tik pred štartom odpovedala sklopka, je dvignil roko in organizator je prekinil štartno proceduro. Abraham se je moral preseliti na zadnjo štartno pozicijo. Kmalu zatem je imel tehnične probleme Pedrosa, ki mu je zablokiralo prednje kolo in ker mu težave niso pravočasno odpravili, je tudi on strmoglavil povsem v ozadje. Nadaljevanje poznamo: Danija je v šestem ovinku prvega kroga po tleh sklatil Hector Barbera, Karel pa je v prvem krogu doživel še bolj bolečo izkušnjo, saj ga je katapultiral njegov lastni Ducati. Ker je Pedrosa doživel hud udarec v boju za naslov svetovnega prvaka, saj mu je Jorge Lorenzo zbežal na 38 točk razlike, so mnogi s prstom pokazali na Abrahama in ga obtožili, da je povzročil kaos na štartu in da je kriv za njegove posledice ter da je pravzaprav odločil prvenstvo.

Nad takšno razlago je zgrožena Karlova ekipa Cardion AB Motoracing, ki je prepričana, da so bili za prekinitev štarta krivi tehnični problemi na Ducatiju in nikakor ne dirkač Abraham: ''Radi bi razčistili špekulacije, ki so vzcvetele med nenavadno situacijo, ki se je pripetila pred štartom VN San Marina in Riviere di Rimini in ki so prizadele ugled ekipe Cardion AB Motoracing. Štart je bil prestavljen, ker je naš dirkač Karel Abraham imel tehnične probleme s svojim Ducatijem. Obžalujemo dejstvo, da je imela Hondina tovarniška ekipa tehnične probleme z motorjem Danija Pedrose kot rezultat vnovičnega štarta. Kakorkoli že, ni neposredne povezave med težavami naše ekipe z Ducatijevim motociklom in s to nesrečno situacijo, zaradi katere je Dani Pedrosa izgubil najboljši štartni položaj in kasneje trčil s Hectorjem Barbero. Cardion AB Motoracing ne nosi niti dejanske niti moralne odgovornosti za nesrečo. Naša ekipa in naši mehaniki so dali svoj maksimum, da so motor pripravili za dirko. Po naključju smo imeli tehnične probleme z dvema istima deloma v enem vikendu. To bi koga lahko vodilo k napačnemu sklepanju, da bi obtožil Karla Abrahama kot dirkača ali naše mehanike. Daniju Pedrosi na prihajajočih dirkah želimo vse najboljše in upamo, da se bo sedaj boj za naslov prvaka nadaljeval na stezi in to brez tehničnih problemov.''

Med dirkaškim vikendom VN San Marina in Riviere di Rimini je Cardion AB Motoracing sporočil, da tudi v prihodnji sezoni njihov dirkač ostaja Karel Abraham, le da bo Ducatijevo MotoGP 'mašino' zamenjal za Apriliin CRT motocikel.

Ne spreglejte