Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
17. 7. 2009,
7.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 17. 7. 2009, 7.48

8 let

Na štartu v Ilirski Bistrici bo zbrana evropska elita

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihodnji konec tedna bo Ilirska Bistrica gostila pravi dirkaški spektakel, gorsko hitrostno dirko Petrol Ferrari 2009.

Pogled na štartno listo dokazuje, da je 5-kilometrska trasa med Ilirsko Bistrico in Šembijami postala ena izmed najbolj zaželenih gorsko-hitrostnih prizorišč med evropskimi dirkači. Kljub temu, da se v letošnjem letu pač v vsak dogodek vmeša vsem znana recesija, ki je letos v Sloveniji že »odpihnila« tudi nekaj motošportnih prireditev, pa o tej ne moremo govoriti, ko gre za štartno listo dirke Petrol Ferrari 2009, saj bo na njeni ljubljeni 15. izvedbi nastopilo kar 129 prijavljenih vozil med katerimi je tudi 24 prototipov in formul. V slovenski Monako tako prihajajo vsi prekaljeni in izkušeni evropski dirkač na čelu z vodilnim v skupnem seštevku FIA evropskega gorskega prvenstva Italijanom Simonejem Faggiolijem. Faaggioli bo s svojim, letos zares nepremagljivim tovarniškim bolidom Ossela FA 30, zagotovo vozil tudi novemu rekordu steze naproti.

Poleg hitrega Italijana bo v dirkaškem vikendu moč videti tudi spektakularni obračun med dirkači formul 3000, kjer bo glavni slovenski adut Vladimir Stankovič s svojim novim bolidom Ford Reynard KL 01 poizkusil prekrižati načrte francoskemu izzivalcu, lanskoletnemu evropskemu in francoskemu državnemu prvaku ter rekorderju Ilirske Bistrice, Regalu ter preostali evropskim lovcem na rekorde.

Multimedijska pokritost dirke Našo največjo in najodmevnejšo dirko pa boste seveda v sliki, besedi in celo na videu lahko spremljali tudi preko našega portala, mobilnega Planeta in spletnega televizijskega vmesnika iO. Vabljeni pa ste tudi na prizorišče, kjer bomo v sodelovanju z moštvom VAMA Formula 3000 Slovenija pripravili »multimedijski boks« v katerem se boste spoznali z ponudbo naših vsebin in se srečali z dirkačem formule 3000 Vladimirjem Stankovičem.

15. izvedba gorsko-hitrostne dirke Petrol Ferrari že pred začetkom torej obeta veliko in nedvomno se bo tudi letos v 14 zavojih adrenalinske trase bila epska bitka s fizikalnimi zakoni oprijema, tisočinkami, pregretimi zavorami in ostalimi dejavniki, ki spadajo v svet vrhunskega motošporta.

Oglejte si kaj so pred dirko povedali Vladimir Stankovič, Andrej Jereb in direktor dirke Ferdo Poberžnik.

Ne spreglejte