Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 17.36

8 let

Massa spet dobra stara "baraba"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brazilski dirkač Felipe Massa je v ponedeljek v Fioranu spet sedel v dirkalnik formule ena, po testu pa ni mogel skriti navdušenja. Sam bi se na dirke najraje vrnil že v tej sezoni.

Po tem ko je bil zaradi dramatične nesreče na letošnji dirki za VN Madžarske, ko mu je v čelado pri veliki hitrosti priletela 800 gramska vzmet ter mu poškodovala lobanjo in levo oko, 29-letni Brazilec skoraj tri mesece na okrevanju, se je danes spet usedel v dirkalnik F1. Na dirkališči v Fioranu je testiral lanski Ferrarijev bolid F2007 opremljen s pnevmatikami za serijo GP2, kar je letos uveljavljena metoda obhajanja pravil Fie, ki testiranja med sezono sicer prepovedujejo. Čeprav ni odpeljal veliko krogov, pa je bil po treningu nadvse zadovoljen, posledic nesreče iz Hungaroringa pa naj ne bi čutil.

"Ko sem se spet usedel v dirkalnik, sem se počutil, kot da se ne bi nič zgodilo. Sem popolnoma ista baraba, kot pred nesrečo," Brazilčevo navdušenje povzema italijanska tiskovna agencija ANSA. "Vse je bilo dobro. Fizično sem se počutil izvrstno, težav z vidom nisem imel. Že danes bi lahko odpeljal dirko. In ne le eno, marveč kar dve zapored," je še vrelo iz Masse, ki pa ga letos na dirkah ne bomo videli: "Čeprav sem že sedaj v enaki formi kot pred nesrečo, pa moram upoštevati opozorila zdravnikov. Lahko pa se že začnemo pripravljati na naslednjo sezono, delati na dirkalniku, s katerim se bomo borili za naslov prvaka."

V prihodnji sezoni bo imel Massa novega moštvenega kolega, moštvo iz Maranella je namreč pred dvema tednoma sklenilo triletno pogodbo z dvakratnim svetovnim prvakom, Špancem Fernandom Alonsom. "Alonso je velik profesionalec, zato ne vidim nobenega razloga, da ne bi dobro sodelovala. Sem konec koncev ne prihaja zato, da bi postala najboljša prijatelja. pomemben je zgolj poklicni odnos," o tem meni Massa, ki pa je še vedno hudo jezen zaradi razpleta lanske dirke za VN Singapurja, kjer so v moštvu Renault uporabili neetično in že kaznovano taktiko - z namernim trčenjem v zaščitno ogrado je Nelson Piquet ml. povzročil razmere, ki so Alonsu omogočile zmago -, Felipe pa je prepričan, da ga je prav ta incident prikrajšal za naslov svetovnega prvaka: "Še vedno sem jezen. To kar se je zgodilo takrat, ni vplivalo samo na razplet dirke, temveč tudi prvenstva. Zmagovalec tiste dirke je še zmeraj Alonso. Briatore je bil iz športa izgnan, za nas pa se ni spremenilo čisto nič. Še vedno smo okradeni."

Felipe Massa bo na naslednji dirki prvenstva, preizkušnji za VN Brazilije v njegovem domačem Sao Paulu, kot častni gost na cilju vihtel črno-belo kockasto zastavo.

Ne spreglejte