Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marc Marquez

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 9.40

8 let

Marquez: Rossijev manever 2008 je bil bolj spektakularen!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marc Marquez bo po drugi zaporedni zmagi v kraljevskem razredu odšel na dopust in si skušal napolniti izpraznjene baterije za drugo polovico sezone, ko ga čaka še devet dirk.

Marquez je postal prvi novinec v zgodovini, ki je zmagal na ameriški stezi Laguna Seca. Z 20 leti in 154 dnevi je postal tudi najmlajši dirkač, ki je v kraljevskem razredu zmagal dvakrat zapored. Pred njim je rekord držal Freddie Spencer, ki je leta 1983 prvi dve dirki sezone v Južnoafriški republiki in Franciji zmagal z 21 leti in 104 dnevi. Marc je svojo prednost pred moštvenim kolegom v prvenstvu Danijem Pedroso po VN-ju ZDA z dveh točk povečal na 16, pred branilcem naslova svetovnega prvaka Jorgejem Lorenzom pa na 26.

"Takšnega rezultata ob prvem obisku Lagune Sece nismo pričakovali. Nisem mislil, da bom lahko tako hitro osvojil tako zahtevno stezo, a že na prvem treningu sem se počutil udobno na motorju in sem hitro našel idealne dirkaške linije. Na dirki sem bil na štartu previden, ker je s polnim rezervoarjem zlahka narediti napako. Ko sem ogrel gume, sem bil sposoben dirkati na ravni treningov. Valentina sem prehitel na mestu, kjer je on Caseyja leta 2008, a sta bila manevra različna. Njegov je bil bolj spektakularen! Pozneje sem prehitel še Stefana, potem ko sem nekaj krogov preučeval, kako dirka. Ob koncu sem skušal zgraditi prednost, ki bi mi omogočila zmago z udobno razliko," je po VN-ju ZDA povedal Marc Marquez.

Dirkače MotoGP-ja zdaj čaka tritedenski dopust, naslednji spopad pa 18. avgusta v Indianapolisu.

"Kar je pomembno, je to, da se zelo dobro počutim na motorju. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v drugi polovici sezone. Zanimivo bo opazovati dogajanje, ko bosta Jorge in Dani optimalno fizično pripravljena. Takrat bo težje, a v Nemčiji in v ZDA smo imeli priložnost zmagati na dveh dirkah in smo zmagali. Zdaj bom odšel na dopust in si skušal napolniti izpraznjene baterije," je pred poletnim premorom sklenil vodilni dirkač MotoGP-ja.

Ne spreglejte