Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
17. 9. 2012,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 21.08

8 let

"Hvala bogu, da Karel Abraham še zmeraj hodi"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šef mehanikov pri zasebnem Ducatiju Marco Grana je bil kljub ničli v Misanu vesel, ker njegov dirkač Karel Abraham po strašljivem katapultu še zmeraj normalno hodi.

Abraham je imel na dirki za VN San Marina in Riviere di Rimini serijo tehničnih problemov, ki so ga stale dobre uvrstitve. Čehova nočna mora se je začela tik preden so ugasnile rdeče luči, ki naznanjajo štart dirke. Karel je dvignil roko, saj je imel probleme s sklopko. Iz istega razloga tudi ni mogel štartati ogrevalnega kroga pred vnovičnim štartom, zato so ga preselili na zadnje štartno mesto. A ker sklopka še zmeraj ni funkcionirala kot bi morala, je bil prisiljen steči v garažo po rezervni motor in dirko začeti z ulice boksov. A vsi napori, da bi iz dirke izvlekel vsaj kakšno točko, so šli v nič, ko ga je v prvem krogu Ducati katapultiral, ker je na zadnje kolo steklo olje.

''To je res bila nočna mora. Sliši se neverjetno, a sem imel tehnične probleme na obeh motorjih. Štirikrat sem skušal zapustiti svoj štartni blok, pa mi je štirikrat ugasnil motor. Ugotovili smo, da gre za okvaro sklopke. Na koncu sem dirko začel iz ulice boksov z rezervnim motociklom. Po štartu se mi je zdelo, da motor drsi ne levo stran. Mislim sem, da lahko to pripišem novim gumam. V prvem delu prvega kroga je zadnja zavora popolnoma odpovedala in potem me je katapultiralo in sem doživel resnično hud padec. Problem je bil v tem, ker se je na zadnji zavori odvil majhen vijak in je olje začelo kapljati naravnost na zadnje kolo. Po posvetu z zdravniki se bom odločil, kako naprej, saj me močno boli desna noga,'' je svojo nočno moro v Misanu opisal Karel Abraham.

Čehov šef mehanikov Marco Grana pa je razložil, zakaj niso posumili, da bi lahko bilo kaj narobe s sklopko: ''Majhno okvaro sklopke smo ugotovili že v petek in smo en majhen del takoj zamenjali. Iz varnostnih razlogov smo isto storili tudi v soboto, zato nismo posumili, da bi lahko probleme na štartu povzročila prav sklopka. Pri rezervnem motorju je zatajil majhen vijak na zadnji zavori. Rahlo se je odvil in olje je začelo kapljati naravnost na gumo. Ne morem verjeti, da se je lahko kaj takšnega zgodilo prav nam, saj je ogrevanje potekalo brez problemov in sta bila oba motorja brezhibna. Veseli smo, ker se naš dirkač bolj kot ne počuti dobro in da po tako strašljivem padcu še zmeraj hodi!''

Ne spreglejte