Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
1. 7. 2011,
22.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 22.35

7 let, 12 mesecev

Harrach na poti k zmagi v Mariboru

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi del relija Maribor je pripadel Beppu Harrachu (mitsubishi lancer EVO9 R4), ki je bil najhitrejši na dveh od treh izpeljanih hitrostnih preizkušnjah. Najtežji odseki pa dirkače šele čakajo.

Beppo Harrach je blestel predvsem na obeh hitrostnih preizkušnjah v avstrijskem Schlossbergu, kjer si je že takoj pripeljal lepo prednost. Po dveh hitrostnih preizkušnjah je ta znašala 15 sekund pred Italijanom Pierom Longhijem (škoda fabia S2000), toda Longhi je bil nato najhitrejši na atraktivni hitrostni preizkušnji na Koroškem mostu in zaostanek za Harrachom zmanjšal na 14,1 sekunde.

Odločilen del relija nas bržkone čaka v soboto dopoldne. Če bo Harrach uspel zjutraj dosegati najboljše čase, ga tekmeci kasneje ne bodo več mogli ujeti. Longhi bi lahko Harracha ugnal prav zjutraj, kajti ob zaostanku se bo Italijan zagotovo osredotočil tudi na branjenje vodstva v slovenskem državnem prvenstvu. Longhi je uspel dobiti 3,6 sekunde prednosti pred Raimundom Baumschlagerjem v enakem dirkalniku, tako da nas v soboto čaka še zanimiv boj za mesta na zmagovalnih stopničkah.

V slovenski razvrstitvi zanesljivo vodi Longhi, saj Rok Turk (peugeot 207 S2000) že po treh hitrostnih preizkušnjah zaostaja 37 sekund. Turk pa ima leto prednost pred Darkom Peljhanom (mitsubishi lancer EVO9), ki znaša že dvajset sekund.

Med avtomobili s pogonom na en par koles je pričakovano največ pokazal Andreas Aigner (renault clio R3), ki v skupni razvrstitvi zaseda peto mesto. V slovenski razvrstitvi divizije II vodi Boštjan Logar (peugeot 206 R3) pred Friderikom Vajhandlom (citroen C2-R2), v diviziji I pa je prvi Miha Prek (MG ZR 105).

Odločilen del relija bo bržkone v soboto dopoldan. Če bo Harrachu uspelo zjutraj dosegati najboljše čase, ga tekmeci kasneje ne bodo več mogli ujeti. Longhi bi lahko Harracha ugnal zjutraj, kajti ob zaostanku se bo Italijan zagotovo osredotočil tudi na branjenje vodstva v slovenskem državnem prvenstvu. Longhiju je danes uspelo nabrati 3,6 sekunde prednosti pred Avstrijcem Raimundom Baumschlagerjem v enakem dirkalniku, tako da bo jutri boj za stopničke zelo zanimiv.

V slovenski razvrstitvi vodi Longhi, saj Rok Turk (peugeot 207 S2000) že po treh HP zaostaja za 37 sekund. Turk pa ima lepo prednost pred Darkom Peljhanom (mitsubishi lancer EVO9), ki znaša že dvajset sekund. Aleks Humar, glavni adut za slovensko zmago, zaradi poškodbe ne nastopa.

Ne spreglejte