Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2013,
7.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 10. 2013, 7.27

8 let, 5 mesecev

Grosjean že podpisal podaljšanje pogodbe z Lotusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Francoski dirkač formule ena Romain Grosjean si želi ostati v moštvu Lotus. Pogodbo za sezono 2014 je že podpisal, zdaj jo mora potrditi še lastnik ekipe.

Glede na to, da ekipo po koncu te sezone zapušča finski zvezdnik Kimi Räikkönen, ki se vrača v Ferrari, in dejstvo, da je Grosjean v drugi polovici te sezone našel formo ter se na zadnjih treh dirkah prebil na stopničke (skupaj v sezoni petkrat in je s 102 točkama sedmi dirkač prvenstva), si tudi šef moštva Lotus Eric Boullier želi nadaljnjega sodelovanja z rojakom. Dogovor z dirkačem je že sklenjen, čakajo le še zeleno luč lastnika ekipe, investicijske firme Genii Capital.

"Vse je že dogovorjeno, čakamo le še na čim prejšnjo potrditev," je britanski reviji Autosport povedal Boullier, ki bo prav tako kot Grosjean nestrpno čakal na dogovor lastnikov z novimi investitorji Quantum Motosports. Lotus se je v tej sezoni ubadal z nenehnimi finančnimi težavami in išče dotok svežega kapitala, zato tudi Romain Grosjean ne pričakuje hitre potrditve svojega statusa za prihodnjo sezono: "Vse se še lahko zgodi, ampak v moštvu se počutim dobro. Vem, da si želijo najprej urediti finančne težave, vseeno pa upam, da mi tokrat na potrditev pogodbe ne bo treba čakati do 16. decembra kot lani. Imam namreč že rezervirane počitnice." Za krmilom drugega Lotusovega dirkalnika si v naslednji sezoni Bullier želi Nica Hülkenberga, a ta ne bo potrpežljivo čakal v nedogled. Ena od možnosti je še Pastor Maldonado, ki ga sponzorira venezuelska naftna družba PDVSA s skoraj 24 milijoni evrov na sezono, zato je Venezuelec, ki zapušča Williams, izjemno zanimiv tudi Force Indii in Sauberju.

Ne spreglejte