Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2008,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 11. 2008, 21.22

8 let

Glock: Nisem namenoma upočasnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Razplet svetovnega prvenstva formule 1 v Sao Paolu tudi dan po razburljivem koncu še vedno dviga precej prahu.

Glavne vloge pa nimata ne svetovni prvak Lewis Hamilton ne njegov edini tekmec Felipe Massa, ki je ostal praznih rok, temveč Nemec Timo Glock, ki je odločilno vplival na razplet v korist Britanca.

Glock se je pet krogov pred koncem s sedmega mesta prebil na četrto, potem ko edini od vodilnih ni zavil v bokse po gume za dež, ko je začelo deževati. Toda na koncu je na mokri stezi vse težje obvladoval svojo Toyoto in Hamilton ga je le dva zavoja pred ciljem prehitel in se povzpel na peto mesto. če ga ne bi, bi zmagovalec dirke Felipe Massa postal tudi svetovni prvak, tako pa je Hamilton s točko naskoka (98-97) postal najmlajši svetovni prvak v zgodovini.

Nemec je po dirki verjetno slišal precej obtožb na svoj račun, predvsem zaradi tega, ker je povsem brez boja prepustil mesti rojaku Sebastianu Vettlu in Hamiltonu. A Glock očitke zavrača in trdi, da hitreje glede na vremenske razmere ni mogel voziti. "V moštvu so mi rekli, da se mi približuje Sebastian Vettel. Do konca dirke nisem vedel, da me je prehitel tudi Hamilton. V zadnjem krogu so šli mimo mene trije ali štirje, tako da nisem imel pravega pregleda nad dogajanjem."

Dež je vse močno zapletel

"Dirka je bila težka in prizadeval sem si, da bi prišel do cilja in dobil čimveč točk. V zadnjem krogu smo izgubili možnosti, da bi bil uvrščen med prvih pet, vse skupaj pa je odločilo o naslovu prvaka. A mislim, da nisem jaz podaril naslova Leweisu. Priboril si ga je sam, z nastopi v vsej sezoni," je dejal Glock in dodal: "Saj si navijači vendar želijo videti takšne boje, tesno bitko in dramatičen konec. Mogoče me zdaj brazilski navijači ne marajo, toda dal sem vse od sebe, boril sem se do konca. A zdaj ne morem spremeniti ničesar."

V moštvu McLarna so bili prepričani, da bo Hamiltonu uspelo, čeprav je bil še na začetku zadnjega kroga v izgubljenem položaju. "Računalniški podatki so kazali, da bo Lewis Glocka ujel in prehitel. Toda dež ob koncu je vse skupaj močno zapletel," je dejal vodja ekipe Martin Whitmarsh in opravičil tudi Hamiltonovo zadržano vožnjo v dvoboju z Vettlom: "Mislim, da smo se pravilno odločili. Ne bi bilo smiselno spustiti se v boj s Sebastianom, ki ni bil pod nobenim pritiskom. Vseeno je moral biti Hamilton izjemno discipliniran, da je lahko verjel v to, da bo še ujel Glocka. Povedali smo mu, kaj se dogaja, da ga ne bi zajela panika."

Ne spreglejte