Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 7. 2014,
18.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 7. 2014, 18.46

8 let, 5 mesecev

Gajser tretji na Švedskem, Gerčarju tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski motokrosist Tim Gajser nadaljuje dobre predstave na letošnjem svetovnem prvenstvu v razredu MX2.

Na 12. postaji sezone v švedski Uddevalli je osvojil tretje mesto ter dobil novih 37 točk za SP. V razredu MXGP je bil Klemen Gerčar 23. in je dobil tri točke za SP. Gajser je že vso sezono v odlični formi in niza uvrstitve pri vrhu, na prejšnji dirki v Nemčiji je bil tako skupno že na drugi stopnički, potem ko je obe vožnji končal na drugem mestu. Na Švedskem je bil le za spoznanje nižje, saj je prvo vožnjo prav tako končal tik za zmagovalcem, Nizozemcem Jefreyjem Herlingsom, tretji je bil Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji je nato Herlings ponovil predstavo iz prve ter še enkrat zmagal, za njim sta se zvrstila Francoza Jordi Tixier in Dylan Ferrandis. Gajser je bil v tej vožnji šesti, kar je pomenilo, da je skupno dirko končal na tretji stopnički. S polnim izkupičkom 50 točk je bil najboljši Herlings, Tixier je za drugo mesto zbral 40 točk, tretji Gajser jih je imel 37. Skupno je v SP Gajser trdno na šestem mestu, vse bolj pa se približuje tudi petemu. Zdaj ima 350 točk, najbližji tekmec pred njim je Ferrandis s 372. Na vrhu pa je premočno prvi Herlings s 544 točkami pred Tixierjem s 409, tretji je Švicar Arnaud Tonus s 389.

"Fantastična dirka in res sem vesel, da sem bil na koncu na stopničkah. V prvi vožnji mi je šlo odlično in lahko sem naredil nekaj odličnih prehitevanj, tudi v drugi pa sem dobro startal, a sem nato zapeljal na rob steze in izgubil nekaj mest. Na koncu sem poskušal vse, da bi prišel na peto mesto, a ni šlo. Vseeno pa se v zadnjih dirkah vse bolj približujem petim najboljšim v SP," je dirko ocenil mladi slovenski dirkač.

V razredu MXGP je Gerčar prvo vožnjo končal brez točk na 25. mestu, zmagal je Italijan Antonio Cairoli pred Belgijcema Kevinom Strijbosom in Jeremyjem Van Horebeekom. V drugi vožnji pa je do točk privozil tudi slovenski dirkač, končal jo je na 18. mestu, v ospredju pa je še enkrat zmagal Cairoli pred Van Horebeekom in Nemcem Maximilanom Naglom. Skupno je na dirki tako Cairoli osvojil vseh možnih 50 točk, drugi je bil Van Horebeek z 42, Strijbos jih je za tretje zbral 40. Tri točke Gerčarja so zadoščale za končno 23. mesto.

V SP je v prepričljivem vodstvu današnji zmagovalec Cairoli, na 12 dirkah je zbral že 527 točk. Van Horebeek je drugi s 482, Belgijec Clement Desalle pa je na tretjem mestu s 470. Gerčar je zdaj pri 30 točkah, kar ga uvršča na skupno 26. mesto.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni z dirko na Finskem v Hyvinkääju.

Ne spreglejte