Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 4. 2015,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 26. 4. 2015, 18.36

8 let

Gajser po smoli na Nizozemskem 17.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na peti dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je v razredu MX2 slovenski dirkač Tim Gajser po številnih težavah končal na 17. mestu.

V nizozemskem Valkeenswardu je na preizkušnji za VN Evrope slavil domačin Jeffrey Herlings. V razredu MXGP pa Klemen Gerčar zaradi poškodbe ni nastopil.

Pred tednom dni je v italijanski Pietramurati v razredu MX2 Tim Gajser zmagal in tako prvič v karieri slavil v skupnem seštevku na dirki. Takrat se je vse izteklo po njegovih željah, v prvi vožnji je moral priznati premoč le vodilnemu v skupnem seštevku Herlingsu. Gajser ga je nato v napetem boju v drugi vožnji premagal, Nizozemec je v lovu na Slovenca v zadnjem krogu tudi padel. Tako sta oba zbrala po 47 točk, odločala pa je boljša druga vožnja mladega Slovenca.

Na Nizozemskem pa ni bilo vse tako gladko. Gajserju so se načrti pokvarili že v prvem krogu prve vožnje, ko je kmalu po startu trčil z enim od tekmecev, padel ter nato z veliko zamudo nadaljeval dirko. Moral se je prebijati povsem iz ozadja, prehitel je sicer nekaj tekmecev, toda zaradi smole na začetku višje kot do 17. mesta ni mogel.

Na tem mestu je Gajser pristal tudi v skupnem seštevku dirke. Tudi druga vožnja se je zanj slabo začela, po startu je spet veliko izgubil in se moral prebijati iz ozadja. Nekaj tekmecev je zlahka prehitel, a razlike do tistih, ki so prvi del vožnje opravili brez težav, so bile vendarle prevelike, tako da je nazadnje 18-letni Gajser v tej vožnji prišel do 14. mesta.

Zmagovalec domače dirke je postal Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji, ter pobral maksimalnih 50 točk. Drugi je bil Francoz Jordi Tixier s 40, tretji pa Rus Aleksander Tonkov z 38.

Gajser je na tej zanj precej nesrečni dirki zbral 11 točk. Skupno je tako ostal na četrtem mestu s 137, tretji Latvijec Pauls Jonass jih ima 148, nekaj več prednosti pa imata Herlings na prvem z 222 točkami ter drugi Francoz Dylan Ferrandis s 185. Tik za Gajserjem je zdaj Tonkov s 133 točkami.

Brez nastopa pa je ostal Klemen Gerčar. Nekdanji svetovni prvak razreda MX3 se letos s svojo ekipo preizkuša v najmočnejšem razredu MXGP, toda že na prvem letošnjem nastopu jo je skupil njegov gleženj. V drugi vožnji v Italiji mu je eden do tekmecev zapeljal čez nogo, posledica pa je bila poškodba, ki mu je odnesla tudi današnji nastop na Nizozemskem. Gerčar je sporočil, da upa na nastop že na naslednji dirki v Španiji.

V razredu MXGP je danes zmagal Francoz Gautier Paulin, ki je bil v obeh vožnjah hitrejši od Nemca Maximiliana Nagla. Tretji je bil Belgijec Clement Desalle. Skupno je prvi Nagl s 236 točkami.

Sezona se bo nadaljevala 10. maja s preizkušnjo v španski Talaveri de la Reini.

Ne spreglejte