Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 5. 2021,
12.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,24

2

Moto GP moto3 Jasona Dupasquier

Natisni članek

Nedelja, 30. 5. 2021, 12.30

3 leta, 1 mesec

Jason Dupasquier je izgubil zadnjo bitko

Žalostna vest: Jason Dupasquier je po sobotni nesreči umrl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,24

2

Jason Dupasquier | Zdravniki so se borili za življenje 19-letnika, a jim ga na veliko žalost vseh ni uspelo rešiti. | Foto Guliverimage

Zdravniki so se borili za življenje 19-letnika, a jim ga na veliko žalost vseh ni uspelo rešiti.

Foto: Guliverimage

Iz sveta motociklizma prihaja žalostna novica. Švicarski motociklist Jason Dupasquier je po sobotni nesreči umrl. Star je bil komaj 19 let. Še zjutraj so poročali, da je v kritičnem stanju, zdaj pa so sporočili, da je izgubil bitko za življenje.

Dupasquier je padel v zadnjih trenutkih sobotnih kvalifikacij. Po padcu je vanj trčil še Japonec Ayumu Sasaki, preden je obležal. V trčenje je bil vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a ne Japonec ne Španec nista bila huje poškodovana.

Po 40 minutah posredovanja reševalcev ob stezi so 19-letnega Švicarja s helikopterjem prepeljali v bolnišnico Carregi v Firencah, kjer je danes umrl. Jason Dupasquier je letos vozil drugo sezono v najšibkejšem razredu moto3, kjer je redno nabiral točke.

Jason Dupasquier | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jason Dupasquier Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Pogrešali te bomo in vozi v miru"

"Z globoko žalostjo sporočamo, da je umrl Jason Dupasquier. V imenu družine MotoGP ljubezen pošiljamo njegovi ekipi, njegovi družini in ljubljenim. Zelo te bomo pogrešali. Vozi v miru," so zapisali pri MotoGP.

Danes zjutraj so sporočili, da ima komaj 19-letni nesrečni švicarski motociklist "hudo možgansko okvaro". "Ponoči je prestal operacijo prsnega koša zaradi žilne lezije. Še naprej vztraja huda možganska okvara. Ostaja na intenzivnem oddelku in njegovo stanje je zelo resno," je za AFP dejal predstavnik bolnišnice Careggi.

Danes zjutraj so med "ogrevanjem" kategorije moto3 dirkači nosili spodbudne misli in nalepke v podporo Švicarju, ki mu je Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) posvetil svoj najboljši startni položaj v motoGP.

To je prva smrt v motociklističnem SP po letu 2016, ko se je na dirkališču v Barceloni na veliki nagradi Katalonije smrtno ponesrečil Španec Luis Salom v razredu moto2.

Fabio Quartararo
Sportal Številni padci v Mugellu, Švicar jo je hudo skupil
Ne spreglejte