Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 11. 2014,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Šutej atlet leta rekord

Nedelja, 16. 11. 2014, 18.57

8 let

V dvorani ruši rekorde, čas je, da skoči višje tudi na prostem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Šutej, druga najboljša atletinja leta 2014, je letos blestela v dvorani, kjer je kar petkrat popravila slovenski rekord, na prostem pa ji svojega dosežka tudi letos ni uspelo izboljšati.

Pričakovano je najboljša atletinja letošnje sezone postala Martina Ratej, ki je prejela 166 točk, z 88 točkami pa je drugo mesto med članicami osvojila skakalka ob palici Tina Šutej.

Šutejeva je blestela v dvoranski sezoni. Že konec januarja je na tekmi v Vidmu izboljšala državni rekord, ki ga je na dvoranskem mitingu v Moskvi premaknila vse do 471 centimetrov. Tako kot najlepši pa tudi najslabši spomini segajo v zimski del atletskega leta 2014. "Najraje se spominjam dvoranske sezone, saj sem takrat skočila najvišje, hkrati pa sem konec dvoranske sezone na svetovnem prvenstvu doživela tudi največje razočaranje, saj sem pričakovala boljšo uvrstitev. Deseto mesto ni slabo, a sem želela precej več," je razložila 26-letna Ljubljančanka, ki pozneje na prostem ni pokazala vsega, kar zna: "Z vso sezono sem zadovoljna, ker sem napredovala, vendar vem, da imam še veliko rezerve, in upam, da bom v prihodnji sezoni to dokazala."

Državnemu rekordu na prostem že raste brada

Priprave na prihodnjo sezono so že v teku, bistvenih sprememb Tina ne načrtuje: "Sem že v kar dobri formi, je pa še veliko stvari, ki jih je treba popraviti. Skačem še ne s polnim zaletom, začela bom decembra, takrat bo tudi bolj jasno, na kakšni poti sem, tekmovati pa bom začela sredi januarja. Cilj dvoranske sezone je evropsko prvenstvo, kjer mi z rezultatom 471 centimetrov medalja ne bi smela uiti. A ta rezultat bo treba ponoviti na tekmi. "

O poletni sezoni in svetovnem prvenstvu še ne razmišlja, se pa zaveda, da je čas tudi za rekord na prostem. Tega – znaša 461 centimetrov – je postavila leta 2011 v Atenah. SP bo leta 2015 v Pekingu, na to mesto ima lepe spomine, saj je leta 2006 tam osvojila srebrno medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte