Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
10.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 10.56

7 let, 12 mesecev

Steiner: Z nastopom na EP ne moremo biti zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na 12. atletskem evropskem prvenstvu v Helsinkih je imela slovenska reprezentanca le eno finalno uvrstitev. V troskoku je bila Marija Šestak 10.

Predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS) Martin Steiner je zato dejal, da z nastopom ne moremo biti zadovoljni. Peter Kukovica, predsednik AZS, prvenstvo zapušča z mešanimi občutki.

"Z nastopom na EP ne moremo biti zadovoljni. Posebej potem, ko smo na zadnjih domačih tekmah vključno z atletskim pokalom Slovenije pred EP videli, da se pri nekaterih reprezentantih forma dviga in dosegajo presenetljivo dobre izide. V Helsinkih pa se je vse skupaj obrnilo na glavo in je bilo malo svetlih točk. Večina je tekmovala pod svojimi sposobnostmi. Temeljite analize in iskanje vzrokov bo opravljeno po EP. Toda ker je letošnja sezona specifična in ima večina dva vrhunca, EP in olimpijske igre, so nekateri napačno načrtovali formo. Do OI je še mesec dni in upam, da bo v Londonu bolje. Kljub temu, da ni veliko časa, je mogoče marsikaj popraviti, ker osnova obstaja. Tisti, od katerih smo zaradi vrhunskih izidov pred Helsinki največ pričakovali, so razočarali nas in verjetno tudi sebe. Toda osnova je, temelji so in upamo, da bo na OI bolje," je ocenil Steiner.

O posameznikih pa je Steiner dejal: "Martina Ratej in Rožle Prezelj sta najbolj razočarala, Žan Rudolf je izpolnil pričakovanja. Šestakova je stabilna in kaže še na izboljšanje forme. Od Snežane Rodič smo pričakovali skoke prek 14 m, Tina Šutej pa ima še vedno težave po prihodu iz ZDA, pa tudi z izborom palice in zaletom. Brent Larue je bil eden izmed resnih kandidatov za medaljo, saj je 49,60 sekunde dosegel z lahkoto v dopoldanskih urah in če ne bi stopil na črto, bi bil prijetno presenečenje iz našega tabora. Toda ne moremo mimo tega, da so bili izidi večine v glavnem v zadnji tretjini nastopajočih."

"Občutki so mešani. Nekateri atleti in atletinje so opozorili nase in tekmovali celo bolje od pričakovanj, drugi so bili v teh mejah, nekateri, na katere smo najbolj računali, predvsem Ratejeva in Prezelj, pa so povsem odpovedali. Prepričan sem, da je bilo EP pot do Londona, kjer bo za neuspešne popravni izpit. Nase je opozoril Rudolf s spopadom v članski konkurenci, v kateri je tekmoval prvič. Barbara Špiler bi bila kljub mladosti že v prvem nastopu na veliki članski tekmi v krogu finalistov, če bi le vrgla nekaj več, kot je tokrat v kvalifikacijah. Vesel sem tudi za najboljši izid sezone ženske štafete 4 X 100 m. Šestakova se je vrnila v finale, žal pa je na črto stopil LaRue, ki bi bil v najožjem krogu za medalje. Slednji ima možnost, da se v Londonu prebije v finale. Želimo si, da bo tokrat odsotni Primož Kozmus spodoben boja za olimpijska odličja. Upam, da bosta Ratejeva in Prezelj popravila svojo formo ter krepko izboljšala doseženi dolžino in višino ter v Londonu popravila vtis, ki sta ga pustila v Helsinkih," pa je povedal Kukovica.

Ne spreglejte