Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 5. 2011,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Martina Ratej Rim

Sreda, 25. 5. 2011, 8.02

8 let

Ratej: Ne vem, kaj lahko pričakujem v Rimu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska atletinja lanskega leta, metalka kopja Martina Ratej, bo s sezono začela v četrtek na mitingu diamantne lige v Rimu, kjer bo vladala velika konkurenca.

Slovenska rekorderka (67,16 m) je pred časom na treningih dosegala odlične rezultate, a nato so se pojavile težave s hrbtom, zaradi katerih je morala trenirati pazljivo, kar se pozna na njeni zdajšnji formi. ''Pred poškodbo sem na treningih metala tudi prek 65 metrov, potem se je vse skupaj prestavilo na 55 metrov. Zdaj je glede zdravja spet vse v najlepšem redu, a resnično ne vem, kaj lahko pričakujem na mitingu v Rimu. Konkurenca bo odlična, tekma bo najbolje pokazala, kako pripravljena sem,'' nam je dva dni pred tretjim mitingom diamantne lige v tej sezoni povedala Martina Ratej. ''Potrudila se bom po najboljših močeh. Veliko sem izgubila. Težave so se začele sredi aprila, bolečine pa so izginile šele pred kratkim. Zdaj spet lahko treniram normalno, prej pa sem morala biti zelo pazljiva. Zato imam zdaj težave predvsem s tehniko meta, a verjamem, da bo kmalu že veliko bolje. S kakšnim rezultatom bi bila zadovoljna v Rimu? Če bi vrgla 60 metrov, zagotovo ne. Kopje si želim vreči dlje. Ne vem pa, kaj lahko pričakujem. Imam mešane občutke,'' pravi finalistka lanskoletnega evropskega prvenstva in svetovnega prvenstva pred dvema letoma.

''V Rimu bo pomembna tudi uvrstitev. Želim čim višje, saj imam v tej sezoni visoke cilje v diamantni ligi. Ne bo pa lahko, konkurenca bo zelo dobra. Nastopile bodo praktično vse najboljše tekmovalke,'' nam je še povedala 29-letna atletinja.

Trener je previden

Konkurenca bo ostra. V italijanski prestolnici bosta nastopili tudi srebrna z olimpijskih iger in bronasta s SP Rusinja Marija Abakumova, kot tudi olimpijska in svetovna prvakinja, Čehinja Barbora Špotakova. Trener Ratejeve pred tekmo ne želi preveč razglabljati o pričakovanjih. ''Težko je karkoli napovedati. Bomo videli, kaj bo. Dobro je, da zdaj nima več težav, čeprav se bolečine lahko hitro vrnejo, je pa dejstvo, da je veliko izgubila. Lahko rečem le to, da je pred težavami kopje metala daleč. Res daleč. Kakšen rezultat pričakujem, ne bi govoril, saj je to v zdajšnjem položaju res nehvaležno. Počakajmo do tekme. Lahko pa rečem, da bi bil zadovoljen, če se bo uvrstila med najboljše tri,'' pravi Andrej Hajnšek in dodaja: ''Sicer pa je v Rimu pogosto čuden veter. Tudi zato je težko napovedati, kako daleč lahko vrže. Včasih se tam zdi, kot da bi metal v zid.'' S svojo varovanko bo na prizorišče tretjega mitinga najbolj prestižne serije mitingov na svetu odpotoval že danes. Najprej ju bo pot z avtomobilom vodila do letališča v Trstu, od tam pa sledi let proti večnemu mestu.

Ne spreglejte