Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
7. 3. 2016,
12.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sandra Perković Sara Kolak Andrej Hajnšek

Ponedeljek, 7. 3. 2016, 12.04

6 let, 6 mesecev

Perkovićeva prek 70 metrov, mlada Hrvatica s slovensko pomočjo do olimpijske norme

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aktualna olimpijska prvakinja v metu diska Sandra Perković je sezono začela vrhunsko. Na hrvaškem zimskem državnem prvenstvu je orodje zalučala 70,59 metra daleč.

Sandra Perković je aktualna olimpijska prvakinja, svetovna podprvakinja in trikratna zaporedna evropska prvakinja. Hrvatica je nedvomno prvo ime discipline v zadnjem obdobju, in če se po jutru dan pozna, lahko tudi v letošnji sezoni pričakujemo njeno prevlado.

Sezono je namreč tudi letos začela z izjemnim dosežkom. Rezultat 70,59 metra je njen drugi najboljši dosežek v karieri. Dlje je njen disk letel le leta 2014 na mitingu diamantne lige v Zürichu (71,08 metra).

"Škoda, da je deževalo, saj je bil krog posledično spolzek in tudi vzdušje na štadionu ni bilo takšno, kot smo ga vajeni v Splitu. Upam, da bo navijanje v prihodnje nekoliko glasnejše," je po tekmi dejala Perkovićeva, ki bo letos v Amsterdamu sprva branila evropski naslov, mesec pozneje pa v Riu še olimpijskega.

Mlada metalka kopja do olimpijske norme

Na presenečenje mnogih to ni bil edini vrhunski dosežek na mitingu. Za drugega je poskrbela 20-letna hrvaška metalka kopja Sara Kolak, ki je z dosežkom 62,75 metra izpolnila normo za nastop na olimpijskih igrah v Braziliji. Kolakova je pred tednom dni na tekmi na Ptuju prvič v karieri presegla mejo 60 metrov (60,24 metra), tokrat pa je dosežek izboljšala še za debela dva metra.

Velik del zaslug za njen dosežek gre slovenskemu trenerju Andreju Hajnšku, ki že mnogo let bdi nad slovensko rekorderko Martino Ratej, zdaj pa trenira tudi mlado Hrvatico, bronasto z mladinskega svetovnega prvenstva leta 2014. "Prava konkurenca na treningu je vedno dobrodošla. Plima dvigne vse ladje. Verjamem, da Martino in Saro čaka letos izjemna sezona," je njen dosežek na socialnem omrežju Facebook pospremil Hajnšek.

Ovako je to danas bilo u Splitu . Pale su dvije norme za Olimpijske igre. 70.59 m (disk) new SB and WL 󾭞🏼62.75 m (koplje) new PB and NR 󾮞🏼#TagHeuer #Solgar #Nike #RoadToRio #DiscusQueen #JavelinPrincess

Posted by Sandra Perković on Sunday, 6 March 2016
Ne spreglejte