Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 20.49

8 let

Osovnikar za SP, Prezelj za OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matic Osovnikar (Mass) je na dvoranskem atletskem mitingu Olimpije v Ljubljani v teku na 60 m zmagal s 6,69 sekunde ter s tem proslavil svoj 28. rojstni dan.

Rožle Prezelj je zmagal v skoku v višino in z 2,27 metra izpolnil normo B za nastop na olimpijskih igrah (od 8. do 24. avgusta).

V skoku v daljino je bila najboljša Ptujčanka Nina Kolarič s 6,37 m, ki je za 22 cm zaostala za slovenskim rekordom Marije Šestak. Na 60 m je Postojnčanka Nina Kovačič, ki je že izpolnila normo za dvoransko SP v Valencii (od 7. do 9. marca), zmagala s 7,41 pred Ljubljančanko Pio Tajnikar (7,49) in Alenko Bikar (7,53), ki se po materinstvu znova vrača na atletska tekmovališča in si je za cilj zadala nastop na OI v Pekingu. Na 60 m ovire je slavila Radmila Vukmirovič (8,42) in za 22 stotink zaostala za normo za dvoransko SP.

Ne bo nastopil na SP

Osovnikar je sicer izpolnil normo za dvoransko SP, vendar tam ne bo nastopil. "Že pred sezono sem se odločil, da v tej olimpijski sezoni pozimi ne bom veliko tekmoval. Zadovoljen sem z današnjim časom in tudi tekom, kar kaže, da sem pred štirimi dvoranskimi mitingi na tujem dobro pripravljen. Dan pred tekmo sem še tretjič v zadnjih dnevih staknil virozo in sem se slabo počutil, kar pa je med tekmo izginilo," je pojasnil Osovnikar, ki je ugnal Jana Žumra (6,76) in Boštjana Fridriha (6,89).

Prezelj je dosegel normo B za OI, ne pa tudi za dvoransko SP, ker je ta tri centimetre višja (2,30 m). Dva metra in enaintrideset centimetrov pa je slovenski dvoranski rekord Prezlja, ki ga je dosegel 24. januarja 2004 v Ljubljani. Tokrat je premagal Srba Dragutina Topiča (2,09). "Zadovoljen sem z začetkom sezone. Danes niti nisem mislil tekmovati. Ker pa je prišel Topič, sem se odločil za nastop. Bila je trening tekma. Upam, da jutri ne bom imel težav z gležnjem," je dejal Prezelj.

"Malo nenavadno sem se počutila, ker štiri leta nisem tekmovala v dvoranah. S trenerjem sva pred tednom dni zamenjala zalet in ga podaljšala na 20 korakov. Kar dobro mi je šlo, kar kaže tudi rezultat. Moj cilj je norma za OI (6,60 m). Pred tem nastopom nisem načrtovala dvoranske sezone in nastopa v Valencii (6,65 m), ki pa je sedaj moj drugi cilj," je pojasnila Kolaričeva. Začela je s prestopom, nato pa je nanizala 6,37, 6,33 in 6,29 metra. V zadnjih dveh serijah ni prešla šestih metrov (5,85 in 5,87). S tem je zanesljivo zmagala, saj je Snežana Rodič (Gorica) skočila 6,09 metra.

Ne spreglejte