Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 7. 2014,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maja Mihalinec

Nedelja, 20. 7. 2014, 16.24

8 let

Nina Djordjevič in Maja Mihalinec v Avstriji do norm za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nina Djordjevič je na atletskem mitingu v Kapfenbergu na avstrijskem Štajerskem v skoku v daljino zmagala z osebnim rekordom 6,58 m in izpolnila normo (6,55 m) za nastop na EP.

Normo (11,60) za EP je v teku na 100 m dosegla tudi Maja Mihalinec (Velenje), ki je tekla 11,55 (veter +1,3 m/s) Mihalinčeva, ki je zmagala na 100 in 200 m z osebnima rekordoma, je na pol stadionskega kroga tekla 23,83 (-0,4 m/s) in na tej razdalji za slabi dve desetinki zgrešila normo za EP (23,65). Djordjevičeva pa je dosegla najboljši izid celotnega mitinga.

"Občutki so enkratni. Imela sem izjemno serijo skokov, ki kažejo na res dobro pripravljenost. Tehnično sicer težko ocenim, kako je bilo, ker si nisem še utegnila dobro pogledati posnetkov. Na tekmi sem bila sama, ker je moj trener Matija Šestak z reprezentanco na mladinskem svetovnem prvenstvu v ZDA. Zato so mi pomagali klubski kolegi. Dolgo sem čakala, da se je vse izšlo po željah. Končno sem doživela tako tekmo. Vesela sem," je dejala Nina Djordjevič.

Pred poroko je nastopala s priimkom Kokot, je v prvi seriji le pretekla tekmovališče, v drugi pa prestopila. V tretjem poskusu so ji namerili 6,49 m (+2,6 m/s), v četrtem pa 6,58 m (veter dovoljenih +1,0 m/s). Tudi v naslednjih dveh serijah je nastopila zelo dobro in pristala pri 6,55 m (+2,1 m/s) in 6,50 m (+0,3 m/s). Z njeno največjo daljavo je za dvajset centimetrov zaostala za slovenskim rekordom (6,78 m), ki ga je Nina Kolarič dosegla 29. junija 2008 na Ptuju.

"Zmagala sem tako na 100 kot na 200 m. Zelo sem vesela. Po šestih letih sem dosegla dva osebna rekorda, kar sem težko pričakovala. Danes sta mi uspela dva tehnično dobra teka. Čutim, da sem forma stopnjuje, zato se že zelo veselim naslednjih tekem," pa je povedala Mihalinčeva. Slednja je končala študij na univerzi Nebraska, Nina Djordjevič pa je bila študentka ameriške univerze Kansas State. Obe tekmovalki, poleg nastopanja za velenjski klub in študija na ameriški univerzi, druži tudi to, da sta najboljše izide kariere dosegle nekaj sezon po vrnitvi iz ZDA.

Možnost, da bodo nastopili na največji tekmi leta v Zürichu, ima trenutno 18 slovenskih atletinj in atletov. Poleg Djordjevičeve in Mihalinčeve so pred tem norme za EP dosegli še Primož Kozmus (kladivo), Jan Žumer (200 m), Žan Rudolf (800 m), Rožle Prezelj (višina), Robert Renner (palica), Matija Kranjc (kopje) ter Kristina Žumer (100 in 200 m), Sabina Veit (100 in 200 m), Sonja Roman (1500 in 5000 m), Žana Jereb (maraton), Marina Tomič (100 m ovire), Maruša Mišmaš (3000 m zapreke), Snežana Vukmirovič (troskok), Tina Šutej (palica), Barbara Špiler (kladivo) in Martina Ratej (kopje).

Ne spreglejte