SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napovedal je, da bo padel več kot 20 let star rekord

3

termometer

Priznani trener skoka v višino, Rus Jevgenij Zagorulko, napoveduje, da utegnemo letos dočakati svetovni rekord v moškem skoku v višino.

Že več kot 20 let je minilo, odkar je Kubanec Javier Sotomayor leta 1993 v Salamanci v višino skočil 245 centimetrov, kar je še danes mejnik, ki se mu ni uspel približati nihče.

Še najbližje, z 241 preskočenimi centimetri, sta prišla Ukrajinec Bogdan Bondarenko in Mutaz Essa Barshim, ki sta toliko preskočila lani.

Kljub temu je Jevgenij Zagorulko, ruski trener, ki je do zlatih olimpijskih medalj popeljal Jeleno Slesarenko (2004), Andreja Silnova (2008) in Ano Čičerevo (2012), prepričan, da utegnemo že letos videti nov rekord.

Sezona, ki je kot nalašč za rekorde

"Sezona, ki je dve leti pred olimpijsko, je kot nalašč za rekordne dosežke. Bolj ko so olimpijske igre bližje, bolj so najboljši atleti fokusirani le na ta velik dogodek in formo tempirajo za vrhunec štiriletnega obdobja. Zdaj je povsem drugače. Lahko pričakujemo napade na rekorde," je prepričan Zagorulko.

"Verjamem, da lahko kdo izmed tistih, ki so v svetovnem vrhu skoka v višino, nov rekord postavi že letos. Pravzaprav sem prepričan, da ga bo, " je z zelo optimističnimi besedami novo sezono napovedal izkušeni atletski strokovnjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin