Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2015,
12.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Žan Rudolf Joni Tomičič Prezelj Talin

Petek, 10. 7. 2015, 12.18

8 let, 2 meseca

Mlada Joni ni še nikdar tekla tako hitro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na desetem atletskem evropskem prvenstvu za mlajše člane v Talinu sta si polfinalna nastopa zagotovila Žan Rudolf (800 m) in Joni Tomičič Prezelj (100 metrov z ovirami).

Drugi dan prvenstva v estonski prestolnici je Žan Rudolf v teku na 800 metrov dosegel najboljši čas prvega kroga (1:49,17) in se uvrstil v sobotni polfinale. Dva štadionska kroga je odtekel v tretji, predzadnji skupini. Večji del je bil med vodilnimi, dobrih 200 metrov pred ciljem pa je silovito pospešil in si gladko zagotovil prvo mesto, obenem je dosegel tudi najboljši čas prvega kroga.

V današnji polfinale (16.42) se je uvrstila tudi Joni Tomičič Prezelj (Olimpija). Na 100 metrov z ovirami je dosegla deseti izid in osebni rekord 13,65. Tomičič Prezljeva je tekla v zadnji od štirih skupin na visokih ovirah in v cilj po izenačenem boju za vrh prišla kot četrta, tri tekačice pa so se neposredno uvrstile v polfinale. Poleg njih so napredovale še štiri preostale najhitrejše po času, med njimi pa je bila najboljša prav slovenska predstavnica. Preostali Slovenki v tej disciplini sta izpadli. Tina Slejko (Gorica) je imela skupno 22. čas (14,13), Laura Strajnar (Mass) pa 27. (14,29).

Mišmaševa še koleba, ali naj nastopi v finalu

Maruša Mišmaš (Mass) danes ni imela kvalifikacij na 1.500 metrov, ker je le 14 prijavljenih z mednarodno normo, vse pa bodo tekle v nedeljskem finalu. "Po sobotnem finalu se bomo odločili, ali bom nastopila tudi v svojem drugem teku za odličja. Če bom preveč utrujena, verjetno ne," je pojasnila Mišmaševa, ki se je v četrtek uvrstila v sobotni finale na 3.000 metrov z zaprekami, ki je njena glavna disciplina.

V kvalifikacijah v metu kladiva je s 25. izidom (57,56 metra) končala tudi Claudia Štravs (Olimpija).

Ne spreglejte