Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
18.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2013, 18.12

8 let, 1 mesec

Mišmaševa je videla, da je "umirala"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maruša Mišmaš (Mass) je na mladinskem evropskem prvenstvu na 3000 m zapreke osvojila srebrno medaljo, z 9:51,15 pa je krepko izboljšala svoj mesec dni star članski državni rekord.

Obenem je le za slabe tri sekunde zgrešila normo za nastop svetovnem članskem prvenstvu avgusta v Moskvi (9:48,00).

Zmagala je Finka Oona Kettunen (9:45,51), tretja pa je bila Nemka Maya Rehberg (10:00,04). V nedeljski finale sta se uvrstili Eva Trošt (Mass) na 400 m ovire in Eva Vivod (Poljane Maribor) v metu kopja.

Troštova je bila v polfinalu na 400 m ovire osma (58,71) in bo v nedeljo ob 16. uri tekla v finalu, Vivodova pa bo ob 18.05 začela finalni nastop v metu kopja. V kvalifikacijah je dosegla sedmi izid (51,41 m).

Luka Janežič (Kladivar) je v polfinalu na 200 m z osebnim rekordom (21,27) dosegel deseti čas in je finale zgrešil za 14 stotink; v petkovih kvalifikacijah je dosegel deveti čas (21,30). Haris Sejarič (Koper) je bil 27. v kvalifikacijah meta diska (47,15 m).

Mišmaševa se je s tretjim časom (10:05,84) uvrstila v finale, kjer je bila ena izmed favoritinj za odličja. To vlogo je prepričljivo upravičila in bila med dvema tekmovalkama, ki sta tekli pod desetimi minutami. Osemnajstletna Grosupeljčanka je 22. junija na ekipnem evropskem prvenstvu v Kaunasu kot prva Slovenka tekla pod desetimi minutami, dosegla presenetljivo zmago (9:58,93) in v svojem prvem nastopu na tej razdalji izboljšala slovenski rekord, ki ga je z 10:03,33 18. junija 2005 prav tako na evropskem pokalu v Gävleju dosegla Daneja Grandovec.

Videla je, da je ''umirala''

"V zadnjih dveh krogih sem se zelo slabo počutila, vendar sem potem videla, da je tudi tedaj vodilna Švedinja Maria Larsson 'umirala', zato sem si rekla, da ne bom popustila in da grem naprej. Vse se je dobro izteklo. Načrt, ki sva ga imela s trenerjem Svetlanom Vujasinom pred tekmo, je bil, da se držim vodilne skupine in potem v zaključku tečem tako hitro, kot mi bodo dopuščale moči. Po prihodu v cilj sem bila tako utrujena, da sploh nisem vedela, kaj se dogaja okrog mene. Potem pa sem bila vesela izida. Čeprav sem se zelo približala normi za SP, pa letos verjetno ne bom več tekla na 3000 m zapreke. Letos nimam nobene večje tekme več, jeseni pa me čaka še evropsko prvenstvo v krosu. Bom pa konec prihodnjega tedna nastopila še na državnem prvenstvu v Celju," je povedala Mišmaševa, ki je junija maturirala na viški gimnaziji in bo jeseni začela s študijem laboratorijske biomedicine.

Že četrta medalja letos med mladimi

To je bila četrta slovenska atletska medalja v tej sezoni na velikih tekmovanjih v mlajših starostnih kategorijah. Matija Muhar (Satler Kranj) je 14. julija, zadnji dan 8. svetovnega prvenstva za mlajše mladince v ukrajinskem Donjecku, osvojil zlato medaljo v metu kopja. Barbara Špiler je 13. julija na 9. evropskem prvenstvu za mlajše člane (do 23 let) v finskem Tampereju v finalu meta kladiva osvojila srebrno medaljo. Novogoričanka Maja Bratkič pa je bila dan prej bronasta v troskoku z daljavo 13,52 metra.

Ne spreglejte