Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
14. 11. 2015,
21.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

atlet leta Robert Renner Maja Mihalinec

Sobota, 14. 11. 2015, 21.30

6 let, 7 mesecev

Kozmusa nasledil Renner, najboljša atletinja leta pa je Mihalinčeva

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rekorder v skoku ob palici Robert Renner in šprinterka Maja Mihalinec sta bila na prireditvi v Portorožu razglašena za najboljša atleta leta 2015. Oba sta prestižno priznanje prejela prvič.

V Portorožu se je s podelitvijo priznanj najboljšim končala letošnja atletska sezona. Devetkratni najboljši atlet Slovenije Primož Kozmus je prestižni naziv predal 15 let mlajšemu Robertu Rennerju, ki je letos na svetovnem prvenstvu v Pekingu postavil nov državni rekord v skoku ob palici (570 cm) in se kot edini Slovenec prebil v finale. Hkrati je letos postal evropski prvak med mlajšimi člani. Med članicami je naziv najboljše atletinje pripadel velenjski šprinterki Maji Mihalinec, ki se je na svetovnem prvenstvu v kitajski prestolnici prebila v polfinale teka na 200 metrov.

Kozmus, ki je letos končal bogato športno pot, je postal častni član Atletske zveze Slovenije (AZS). V letošnji sezoni so slovenski atleti postavili 11 članskih državnih rekordov na prostem in enega v dvorani. Novi rekorderji so postali Luka Janežič, Žan Rudolf, Renner, Maruša Mišmaš in Veronika Domjan.

"Za nami je še ena izjemno uspešna sezona. Na velikih tekmovanjih smo osvojili 28 medalj. Veseli nas, da prodirajo mladi. Nekateri izkušeni atleti odhajajo, čeprav bi radi še nadaljevali, pa ima tudi čas svojo zgodbo. Leto je bilo uspešno tudi v organizacijskem smislu. Pripravili smo veliko lepih tekmovanj, poseben dogodek pa je bil kongres na Bledu. Tudi prihodnje leto, ko so na sporedu olimpijske igre, pričakujemo uspešno zgodbo," je dejal podpredsednik AZS Marjan Hudej.

Poleg tradicionalne podelitve nagrad v Portorožu poteka še Kongres Združenja atletskih trenerjev Slovenije (ZATS), koledarska boraz za 2015, seja upravnega odbora ter posvet koordinatorjev otroške atletike. Dogodkov se je udeležilo več kot 300 gostov, ki jih druži atletika.

Ne spreglejte