SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Doping Marion Jones je bil načrten in razvejan

1

termometer

V sodni preiskavi proti nekdanji ameriški atletinji Marion Jones so prišli na dan številni dokazi o načrtni in razvejani uporabi dopinga.

V sodnih dokumentih o primeru Bay Area Laboratory Co-Operative (BALCO), ki so bili delno objavljeni v petek, so bila navedena tudi številna imena drugih športnikov, ki so jemali prepovedana poživila, ter rezultati njihovih urinskih testov, vendar pa so bila ta imena zabrisana. V teh dokumentih so tudi dokazi o sistematični zlorabi poživil Marion Jones.

Jonesova je dolgo zanikala, da je jemala doping, oktobra letos pa je to javno priznala pod pritiskom tožilstva. Slednje je sprožilo preiskavo po odkritju afere BALCO, ki ga je začela ameriška davkarija. Atletinja je med letoma 2000 in 2001 jemala EPO, človeške rastne hormone, THG in druga sredstva z injekcijami.

Jack Valente, nekdanji podpredsednik laboratorija BALCO, je priznal, da je zasnoval "dopinški koledar" za Jonesovo, ki so ga vodili v evidenci kot "Marion J". Čeprav je v preiskavi atletinja lagala, pa ji bo oktobrsko priznanje krivde olajšalo pričakovano kazen, ki jo bodo sodniki izrekli 11. januarja 2008, saj naj bi tožilstvo predlagalo največ šestmesečno zaporno kazen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin