SiolNET. Slavni
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Odziv na norčevanje: Melania govori pet jezikov

10

termometer

Melania Trump s sinom Baronom
Foto: Reuters

"Komaj govori angleško," se je ameriška komičarka Chelsea Handler odzvala na vprašanje, ali bi intervjuvala prvo damo ZDA Melanio Trump, ter razdelila javnost.

Chelsea je bila ena izmed zvezdnic, ki so se dan po inavguraciji novega predsednika ZDA Donalda Trumpa udeležile pohoda žensk proti možu Sevničanke Melanie Trump. Komičarka je v intervjuju zavrnila idejo, da bi kadar koli imela intervju s Trumpom. Tudi z njegovo ženo Melanio, je odvrnila, se ne bi imela kaj pogovarjati, češ da "komaj govori angleško".

Podobno kot z napadi na Trumpovega najmlajšega sina Barrona je sledil kritičen odziv. Na Twitterju so 41-letni komičarki sporočili, da je edini jezik, ki ga ona obvlada, vodka. Nekdo je Chelsea predlagal, da bi intervju z Melanio, če ta ne zna angleško, opravila v francoščini, nemščini, slovenščini ali pa srbščini. Drugi so Chelsea očitali, da s tem, ko zaničuje prvo damo ZDA, ne naredi veliko za ženske, predvsem pa da ni pokazala veliko solidarnosti ene ženske do druge. Nekateri pa so bili bolj sarkastični: "Prepričana sem, da je Melania res potrta."

Handlerjeva tokrat ni prvič napadla Sevničanke, ki - kot so izpostavili nekateri komentatorji - poleg angleščine in slovenščine tekoče govori še francosko, italijansko in nemško, zaradi njenega precejšnjega naglasa. Oktobra lani se je glasna podpornica Trumpove tekmice na predsedniških volitvah Hillary Clinton norčevala iz Slovenke. "Trump je rekel, da bo imela Melania še dva ali tri govore. Upam, da bo prisoten prevajalec," je zbodla 46-letno ženo newyorškega milijarderja.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Matjaz / 25.01.2017. ob 12:46 +6 - 1

  V saka si želi še nekaj minut slave na račun Melanije. Podobno tudi patetična Madona. kdo od mlajših ljubiteljev glasbe jo sploh pozna in kdo se je sploh še spomni?

  +6 - 1
 • Ratko / 25.01.2017. ob 18:53 +4 0

  Po mojem je Melanijina angleščina čisto v redu, morda celo boljša od angleščine kronično podizobraženih Američanov. Res pa je, da morda ne zna izgovoriti priimka Trump tako ameriško kot TV napovedovalec Bergant. Okay?

  +4 0
 • DamDam / 25.01.2017. ob 17:21 +4 0

  Trump mi je nesimpatičen in prepotenten, do melanije pa tudi ne gojim kakšnih simpatij, razen tega, da mi je v fizičnem pogledu dobra baba. Kljub temu pa je lahko Handlerjeva čisto tiho, saj tako ona, kot velika večina Američanov obvlada samo en jezik in to angleščino. Vsak povprečen Slovenec poseka Američana v znanju jezikov in splošni izobrazbi, da o geografiji ne govorimo...

  +4 0
delitve: 94
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin